Ruim baan voor de Porsche Sprint Trophy Benelux

Zeg niet langer Porsche Sprint Challenge Benelux, maar wel Porsche Sprint Trophy Benelux! Na een eerste bemoedigende editie in 2020 keert het kampioenschap georganiseerd door The Driving Force in 2021 terug onder een nieuwe naam. Maar dat is niet de enige wijziging! Het format werd onder handen genomen, om zo op de beste circuits van de Benelux voor nog intensere meetings te zorgen. Het maakt deze op jonge talenten, rookies en gentlemen drivers gerichte competitie alleen maar nog interessanter.

Concreet komt het er op neer dat er vijf raceweekends in de Benelux worden georganiseerd: één in Zolder, twee in Zandvoort en twee in Spa-Francorchamps. “De twee sprintraces van 30 minuten en de mini-endurance van 55 minuten worden behouden”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van het kampioenschap. “Alle meetings lopen over twee dagen. Dat laat ons toe om een strakke timing aan te houden, waarbij voor niet minder dan 200 minuten track time wordt gezorgd. Een ideaal format, zowel om de kosten laag te houden als om de gentlemen drivers – die meestal over een drukke professionele agenda beschikken – de kans te geven om volop van hun passie te genieten.”

Het startveld bestaat nog steeds uit twee klassen: de Clubsport Division voor de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport van de eerste en tweede generatie, en de Cup Division, waarin de Porsche 911 GT3 Cup 991 Gen I en Gen II het tegen elkaar opnemen. De betrouwbaarheid van deze bolides is ondertussen legendarisch en door hun vermogen en uitstekende wegligging zorgen ze bij de rijders voor een opwindend racegevoel. “Voor jongeren of rookies in de autosport is deze categorie een uitstekende leerschool om de knepen van het racevak onder de knie te krijgen”, benadrukt Olivier Aerts. “Achteraf kunnen ze verder de treden van de Porsche Motorsport piramide beklimmen, en zich toeleggen op de Porsche Carrera Cup Benelux.”

De organisatoren voeren de begrippen fun en amusement ook hoog in het vaandel. “We willen zowel op als naast de baan voor plezier zorgen”, gaat Olivier verder. “Tijdens elk weekend worden onze leden ontvangen in de Porsche Hospitality, een plek waar teams en rijders de innerlijke mens kunnen sterken, en hun partners in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontvangen.”

Dat belooft! Nu is het enkel nog wachten tot het weekend van 8 en 9 mei, wanneer in Zolder, in het kader van het New Race Festival, de Porsche Sprint Trophy Benelux 2021 van start gaat. Daarna trekken we richting Zandvoort, twee keer naar Spa-Francorchamps, waarna de finale in Zandvoort wordt afgewerkt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws