Organisatie zet chartervluchten in

Heel wat materiaal en voertuigen hebben deze maand de reis ondergaan van het Franse Marseille naar Saoedi-Arabië, meer bepaald naar Djedda. Deze tocht is uiteraard per boot, echter voor de deelnemers moest de organisatie iets anders uit de mouw schudden.

A.S.O. moet speciale chartervluchten inzetten om alle deelnemers ter plaatse te krijgen, er geldt in principe een vliegverbod door de Covid-19 crisis. Gezien de 49 verschillende nationaliteiten die aanwezig gaan zijn, deelnemers en teams inbegrepen, een huzarenstukje om het geregeld te krijgen. Frankrijk staat trouwens bovenaan de lijst van het aantal, gevolgd door Spanje en de Tsjechische Republiek.

Foto A.S.O. Nicolas Prado

321 voertuigen zijn ingeschreven voor deze editie:
129 motorfietsen en quads
124 auto’s, T3 en SSV
42 vrachtwagens
26 Dakar “classic” voertuigen

Foto A.S.O. Nicolas Prado

Media aandacht krijgt deze wedstrijd uiteraard meer dan voldoende, de cijfers van 2020 spreken boekdelen:
– in totaal 1200 uur op televisie;
– zeventig TV kanalen brengen de beelden in de huiskamers over 190 landen;
– 12.2 miljoen bezoekers op hun website;
– Bijna 4 miljoen fans zijn interactief op de officiële social media van de Dakar, dagelijks!

Foto’s: A.S.O. Nicolas Prado

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws