De GTC Rally 2021 wordt compact, uitdagend en gezellig

Terug naar Achtmaal op zaterdag 10 juli

De GTC Rally blijft een topper in de Nederlandse rallysport. Zelfs de corona pandemie kon de GTC Rally vorig jaar niet stoppen, want de Virtuele Nacht van Achtmaal was een uniek en succesvol evenement. Terwijl we met zijn allen het virus trachten te overwinnen, worden de plannen gesmeed voor een topeditie volgende zomer. In 2021 grijpt de GTC Rally terug naar de basis van het succes: een gezellig en compact evenement met uitdagende klassementsproeven en een finale in het donker. Een sportieve uitdaging voor de rijders. Terug naar de Nacht van Achtmaal!

Eén dag

De eerste “Nacht van Achtmaal” werd in 1987 ook volledig op het grondgebied van de gemeente Zundert verreden. In de loop der jaren werd het evenement gespreid over gans Zuid-West Brabant, maar dit jaar keert de organisatie terug naar de essentie met een compacte wedstrijd verreden in de Gemeente Zundert. Korte verbindingen, veel uitdagende wedstrijdkilometers zonder veel onderbrekingen en een gezellige sfeer, ook voor de talloze vrijwilligers van de organisatie die al hun vrije uren investeren in het evenement.

Op zaterdag 10 juli 2021 gaat de wedstrijd om 16h30 van start, nadat eerder op de dag de proeven verkend werden. De deelnemers zullen drie lussen van 4 klassementsproeven afwerken, goed voor 140 kilometer tegen de klok. Het parcours blijft bijzonder uitdagend, met de gekende proeven van Klein-Zundert, Rijsbergen, Achtmaal De Hel en Achtmaal Ostaayen. Kort na middernacht zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium, waarna het evenement afgesloten wordt met een gezellig feest.

WEST-BRABANT, 12-07-2019, Zundert, Achtmaal, Bosschenhoofd, GTC Rally, foto: kees Nouws

Centrale service in Achtmaal

Terug naar de “Nacht van Achtmaal”, dat kan men ook letterlijk nemen. Nadat het rallycentrum vele jaren geleden al verhuisde naar achtereenvolgens Roosendaal, Etten-Leur en de laatste jaren naar Breda International Airport, zal het servicepark met rallycentrum dit jaar opgetrokken worden in… Achtmaal, grenzend aan een van de klassementsproeven. Een centraal serviceterrein dat in eigen beheer ingericht zal worden, wat de organisatie de nodige vrijheid en mogelijkheden biedt om de rallyteams en hun fans op de eerste plaats te zetten. Op het centrale serviceterrein wordt ook de VIP-tent opgetrokken, zodat de gasten het sleutelen van de teams in het servicepark kunnen bewonderen. Tegelijkertijd is er ook een doortocht van de rallywagens op snelheid voorzien langs en zelfs op dit serviceterrein. Sfeer in de feesttent en een unieke beleving verzekerd.

De wedstrijdleiding, het secretariaat en de volledige permanentie zijn te gast in de Hofdreef in Zundert bij sponsor NED, tevens de thuisbasis van de organisatie.

De GTC Rally, met opnieuw een Short en Historic Rally als nevenwedstrijden, komt thuis op zaterdag 10 juli, maar het zal voor de rijders een erg uitdagende wedstrijd worden met vier prachtige klassementsproeven, veel wedstrijdkilometers en erg weinig verbindingsritten om op adem te komen. De deelnemers zullen er vanaf de eerste meter voor moeten gaan zitten. Kortom, rally zoals elke rallyrijder het wenst.

Meer info op www.gtcrally.eu.

Foto’s: Kees Nouws

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws