Terugblik: Bryan Bouffier – Kenotek Ypres Rally 2015

In 2015 kwam Bryan Bouffier aan de start in de kattestad aan het stuur van een Citroën DS3 R5, dit met de steun van Stephen Vankemmel – GSI.be. We konden de gebeurtenissen toen volgen vanop de eerste rij en onderstaande foto’s kwamen terug boven water.

De rally was dat jaar uitermate spannend en vooral op het einde gebeurde er nog vanalles. Kevin Abbring ging het snelst van start met twee snelste tijden op de proef van Langemark en Dikkebus. Op proef drie en vier reageerde Bryan Bouffier en klom op naar de tweede plaats na de eerste lus. Craig Breen stond aan de leiding na een lekke band van Abbring.

Tijdens de laatste drie proeven op vrijdag hetzelfde scenario, een snelste tijd voor Kevin Abbring en twee snelste tijden voor Bryan. De stand op vrijdagavond: Craig Breen leider, gevolgd door Bryan Bouffier op 4.6s, Stéphane Lefebvre op 10.7s. Kris Princen en Freddy Loix sloten de top vijf af.

Op zaterdag zorgde de elfde proef voor een lekke band voor Breen, Bryan Bouffier kwam hierdoor aan de leiding. Freddy Loix was ondertussen gestart aan zijn opmars en stond vierde op slechts 8.7s. Proef 13 was het einde voor de Peugeot van Breen door mechanische problemen. De spanning was te snijden, Bouffier op 1 en Loix op 2 met slechts 3s verschil.

Op proef 14, Watou 2, deed Loix er nog eens 1.6s vanaf, het verschil 1.4s met nog drie proeven te gaan. Helaas kwam aan de spanning een einde op proef 15, een lekke band voor de Fransman en meteen was de achterstand 2:09.1, maar nog steeds de tweede plaats in handen.
Op de voorlaatste proef verliest Loix 14.6s ten opzichte van Bryan Bouffier, de Skoda rijder behield nog 1:54.5 voor, game over dacht iedereen. Echter klokten Freddy Loix en Johan Gitsels een minuut te vroeg in aan de TK. Resultaat: Freddy hield 27.5 over op Bryan Bouffier!

Een trotse sponsor stond hem toen op te wachten aan de finish.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws