Carlos Sainz won zopas de eerste proef

De Spanjaard reed gisteren nog lek tijdens de proloog, vandaag heeft hij echter laten zien waarvoor hij gekomen is, en dit is om te winnen. Sainz reed de snelste tijd over de 277km lange proef van Jeddah naar Bisha. Hij was 25s sneller dan zijn teamgenoot Stéphane Peterhansel, Martin Prokop werd derde op 3min18.

De eerste Toyota vinden we terug op plaats zeven, Giniel De Villiers moet reeds 8min59 toegeven op Carlos Sainz. Nasser Al-Atiyah verloor 12min34.

De eerste Prodrive Hunter vinden we terug op plaats acht, Nani Roma moest 9min39 toegeven op de snelste tijd, zijn teamgenoot Sébastien Loeb kende niet de start die hij verwacht had. De Fransman verloor in de beginfase meteen 14min, aan de finish was dit opgelopen tot 24min14.

In het algemeen klassement neemt Carlos Sainz meteen de leiding in handen, Stéphane Peterhansel volgt op 8s, Martin Prokop als derde op 2min59. (STAND)

Foto: A.S.O./DPPI/F.Gooden

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws