Foutje kost Van Loon anderhalf uur ondanks goede start

Na ruim driehonderd kilometer in de tweede etappe moet Erik van Loon uitwijken waardoor de Toyota Hilux in een duinpan terecht komt. Van Loon en Sébastien Delaunay wachten totdat iemand hen helpt om de weg te kunnen vervolgen. Van Loon verliest anderhalf uur, maar is wel tevreden met hoe het eerste deel van de proef is verlopen.

“We zijn er nog en kunnen morgen weer door,” zegt Van Loon. “Het ging eigenlijk prima, we reden in de top vijftien en dat is in dit veld een goede prestatie. De Toyota was top! Na driehonderd kilometer moet ik uitwijken op een duin en daarbij mis ik een afstapje. Pure pech, want als je het geluk meehebt dan is er niks aan de hand. Uiteindelijk heeft Pascal de Baar ons weer rechtop gezet en konden wij verder rijden. In dat laatste stukje verliezen we bijna geen tijd, dus eigenlijk ben ik wel tevreden en hebben we een beetje meer geluk nodig.”

Foto: Van Loon Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws