Red Bull brengt Albon en Lawson naar de DTM

2021 brengt al dadelijk goed nieuws voor de DTM dat gisteren bekend maakte dat Alexander Albon en het jonge talent uit Nieuw-Zeeland, Liam Lawson, dit jaar zullen racen in de DTM. Zij krijgen daarbij de steun van Red Bull.

De 24-jarige Albon, teamgenoot van Max Verstappen en het afgelopen seizoen als zevende geëindigd in de algemene rangschikking van de F1, zal afhankelijk van zijn taken als testrijder, vervanger of het werk in de simulator, starten in een aantal races. Wie de vervanger van Albon wordt is op dit moment nog niet gekend, net zo min als het team en de wagen, dit alles wordt in een later stadium bekend gemaakt. Een tweede zitje wordt voorzien voor de 18-jarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson. Het jonge talent komt uit het Red Bull Junior Team.

“De DTM vormt dit jaar een interessant platform want rijders uit verschillende disciplines van de autosport worden er verzameld. Zo start dus Albon die uit de F1 komt, die zal racen tegen DTM-sterren zoals René Rast en dan heb je de jonge talenten zoals Lawson. Het wordt op zijn minst een hoogwaardige mix van rijders,” zo laat Gerard Berger, zelf ex F1, weten. “En het feit dat ook een zekere Jenson Button een aanvraag heeft ingediend om in 2021 met zijn team mee te rijden is daar het bewijs van. Op het einde van het vorige seizoen heb ik laten weten dat het mijn doel is om dit jaar 20 wagens van minstens vijf verschillende merken met sterke rijders aan de start te krijgen en het zou mooi zijn moest er in de laatste race voor de titel gestreden worden. Maar de deelname van Albon is toch al weer een belangrijke stap in die richting,” besluit Berger.

(Persbericht (bewerkt), foto’s met dank aan DTM & Red Bull)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws