PTR investeert in de Renault Clio Trophy België

PTR, het team van achtvoudig Belgisch rallykampioen Pieter Tsjoen, zet mee zijn schouders onder de Renault Clio Trophy België. Het team uit Oudenaarde wil een aantal Clio’s Rally5 inzetten voor rijders die bij PTR een uitzonderlijke omkadering zullen krijgen.

Toen Pieter Tsjoen de talrijke Renault Clio’s Rally5 zag in de Rallye Mont-Blanc 2020, was hij meteen overtuigd. “Het deed mij en Tim Van Parijs terugdenken aan de Challenge Saxo, waarin ik in 1998 mijn eerste stappen als rallypiloot zette. Er stonden destijds een 20-tal betaalbare wagens aan de start en heel wat jonge talenten werden ontdekt dankzij deze formule. Voor jongeren die willen beginnen is de drempel naar een Rally4 te groot. De Renault Clio Rally5 is een pak goedkoper,” vertelt Pieter Tsjoen, stichter en teambaas van Pieter Tsjoen Racing.

“Met zijn 1,3 liter turbo, goed voor 180 pk, en een Sadev sequentiële vijfbak, biedt hij echt rallyplezier. De wagen is betaalbaar (43.000 euro) en de running cost is erg beperkt, want de motor moet slechts om de 10.000 km gereviseerd worden. Dat is pas na 5 seizoenen. De versnellingsbak gaat 2 seizoenen mee. Kortom, het is een ideale basis voor een promotieformule. Vandaar dat ik maanden geleden al mijn schouders onder het project van een Trophy met deze Clio Rally5 heb gezet,” aldus de teambaas die achter de schermen veel werk verrichtte om de Trophy mogelijk te maken.

PTR heeft al twee Renault Clio’s Rally5 gekocht. Het is de bedoeling een zestal wagens te runnen in de Renault Clio Trophy België. Zo wil PTR, naast de verhuur van Rally2’s, uitgroeien tot de referentie binnen de Clio Trophy.

“We zullen onze twee Clio’s Rally5 presenteren in de Rally van Monte-Carlo, waar ik samen met Kevin Abbring zal rijden in onze VW Polo R5. De Renault Clio’s worden bestuurd door Timothy Van Parijs, genavigeerd door Kurt Heyndrickx, en Benoît Verlinde, genavigeerd door Jochen Claerhout. Voor de start van het seizoen in België, zullen we twee testdagen organiseren voor alle klanten die willen rijden met een wagen gerund door PTR. Tijdens die testdag voorzien we een ideale omkadering, zodat de rijders snel vertrouwd worden met hun Renault Clio Rally5. Fabio Lazzerini zal aanwezig zijn om de teams op technisch vlak te adviseren en om de ideale afstellingen te vinden. Eddy Chevaillier zal de co-rijders begeleiden in het maken van nota’s en Kevin Abbring zal de rijders tips geven over het besturen van hun Renault Clio Rally5. Kortom, een ideale omkadering voor elke beginnende rallyrijder.”

PTR zal de wagens runnen en natuurlijk zullen de rijders met al hun vragen bij het team terecht kunnen. Om te tonen dat Pieter Tsjoen echt gelooft in het potentieel van de Renault Clio Rally5, belooft hij zelfs een bijkomende prijs voor de eindwinnaar van de Trophy, indien het een rijder is met een wagen gerund door PTR.

“De kalender van de Trophy is nog niet gekend, net zomin als de premies en de hoofdprijs. Maar, ik beloof alvast dat ik het programma van de winnaar in 2022 nog zal uitbreiden met een of twee rally’s, indien de winnaar een rijder van PTR is.”

Wie meer informatie wenst over de Renault Clio Rally5, kan terecht bij Pieter Tsjoen Racing op pieter.tsjoen@vento.be.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws