Deel 2 van de Dakar Rally is van start gegaan

231 voertuigen (78 motoren, 14 quads, 56 auto’s, 49 lichtgewicht voertuigen en 34 vrachtwagens) van de 286 die waren goedgekeurd om de race in Jeddah te starten, hebben een proloog en zes etappes overleefd en de rustdag gehaald gisteren. Nog eens 26 voertuigen hebben zich teruggetrokken uit de race, maar blijven in aanmerking komen om het avontuur voort te zetten onder de Dakar Experience-regels zonder in het algemene klassement te verschijnen.

De 23 voertuigen in de Dakar Classic-categorie hebben de uitdagingen van de eerste week overwonnen. Marc Douton en zijn Sunhill buggy voeren de regelmatigheidsrace aan.

Het Belgische Racing Wings Team

De tweede lus start met 737 kilometer te overbruggen vandaag waarvan 453 kilometer tegen de klok. Na deze rit komen de teams aan op hun slaapplaats, echter wel zonder service! De deelnemers moeten zelf aan hun voertuigen werken en mogen elkaar daarbij helpen. Overnachten gebeurd in tenten alvorens ze morgen terug van start gaan. Morgen staat dan opnieuw 709 kilometer op de teller, van Sakaka naar Neom, waarvan 375 kilometer tegen de klok.

Foto: Julien Delfosse / DPPIA.S.O/J.Delfosse/DPPI & A.S.O/C.Lopez

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws