24H Dubai trekt overmorgen circuitseizoen 2021 op gang

Deze week nemen meer dan 250 rijders en rijdsters, verdeeld over 54 auto’s van twaalf merken en met 33 verschillende nationaliteiten, deel aan de 16e editie van de Hankook 24H DUBAI dat het seizoen 2021 in de 24H SERIES powered by Hankook op gang trekt. Maar liefst zeven Belgische teams en 20 landgenoten starten komende vrijdag om 15.00 uur lokale tijd (12.00 uur Belgische tijd) hun eerste race van het seizoen.

Foto met dank aan 24H Series – media

In de GT3-Pro zien we WRT met een Audi R8 LMS GT3 Evo 2019 met Dries Vanthoor en Louis Machiels achter het stuur van de #31. Zij krijgen het gezelschap van Kelvin van der Linde (Zuid-Afrika), de Duitser Benjamin Goethe en de Brit Frank Bird.

Foto met dank aan WRT – W Racing Team (facebook)

Speed Lover brengt in de klasse 911 twee Porsche 991-II Cup aan de start. Olivier Dons, Pierre-Yves Paque, Pieter Ooms en Jürgen van Hover worden versterkt door de Fransman Michael Blanchemain. Zij krijgen het nummer 978 op de deuren. In de #979 zien we opnieuw Jürgen van Hover, samen met Rolf Lietart, Kurt Hensen en Philippe Wils. Ook in deze wagen een Fransman, Eric Mouez, die de vier landgenoten bijstaat.

Nico Verdonck, Rodrigue Gillion en Stephane Lemeret starten in de klasse GT4 met de #401 Aston Martin Vantage AMR GT4 van het Duitse PROsport Racing samen met de Deen Patrik Matthiesen en de Oostenrijker Constantin Schöll.

Twee Belgische teams starten in de klasse TCR. QSR Racing zet de #154 Audi RS3 LMS DSG in voor Jimmy en Kobe de Breucker en David Drieghe die samen met Martin Huisman van Nederland en de Duitse Yevgen Sokolovskiy de 24 uren tot een goed einde willen brengen. AC Motorsport zet met de #188 en de #199 eveneens twee Audi RS3 LMS DSG in. Mathieu Detry is de enige Belg in de #188, hij rijdt samen met Stephane Perrin, Phillippe Thirion en Sebastien Morales, alle drie van Frankrijk. De #199 telt (nog) geen Belgische rijders.

Foto met dank aan PK Carsport

Last but not least prijkt het Limburgse PK Carport op de deelnemerslijst. In de klasse TCX een volledig Belgisch team dus met Bert en Stienes Longin die samen met Peter Guelinckx en Stijn Lowette de #208 BMW M2 CS Racing ongetwijfeld naar de eerste plaats willen rijden. Meer info kan u in dit artikel terugvinden.

Foto met dank aan 24H Series – media

Morgen zijn er twee officieuze privétests, waarna teams en rijders vanaf 18.15 uur de start van het seizoen 2021 in de 24H SERIES vieren tijdens de jaarlijkse ‘Welcome BBQ’. Op donderdag 14 januari vinden de vrije trainingen voor de TCE- en GT-divisie van de Hankook 24H DUBAI respectievelijk vanaf 09.45 uur en 11.50 uur plaats. Daarna volgt de kwalificatie vanaf 14.30 uur en de avondtraining vanaf 18.00 uur. De groene vlag voor de 16e editie van de Hankook 24H DUBAI wordt op vrijdag 15 januari om 15.00 uur gezwaaid, daarna gaat de race zonder onderbreking door tot aan de geplande finish op zaterdag 16 januari om 15.00 uur (alle tijden in lokale tijd (in België drie uren vroeger)).

Foto met dank aan 24H Series – media

De beide kwalificatiesessies van elk 30 minuten, de 90 minuten durende avondtraining en de volledige 24-uursrace zijn te volgen via de livestream op het officiële YouTube-kanaal van de 24H SERIES met commentaar van radiolemans.com, dat het tiende jaar van de samenwerking met CREVENTIC ingaat. Regelmatige updates zijn er ook via de accounts van de 24H SERIES op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws