Ligt de wedstrijd in een definitieve plooi?

De Dakar kan altijd voor verrassingen zorgen, echter na vandaag lijkt Stéphane Peterhansel op weg naar de overwinning. Hij won vandaag de proef Neom-Neom na een beklijvend gevecht met Mathieu Serradori. Deze laatste moest echter opnieuw afrekenen met pech na 385 kilometer, dit terwijl hij op weg was naar een snelste tijd. De Dakar kan hard zijn…

Nasser Al-Attiyah moest vandaag maar liefst twaalf minuten toegeven mede door twee lekke banden, zijn teamgenoot De Villiers 12min19. Carlos Sainz verloor 22min30, de Spanjaard had problemen met de remmen en daarbovenop ook een lekke band.

In het algemene klassement heeft Peterhansel nu een voorsprong van 17min50 op Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz blijft derde op 1u02:25. (stand)

Foto: DPPI/J.Delfosse

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws