En nu de Rally van Monte-Carlo voor Cédric De Cecco!

In 2020 besloot Cédric De Cecco met de vervulling van een jongensdroom, met name starten én finishen in een proef tellend voor een WK Rally. Daar is het echter niet bij gebleven, want ook in 2021 start De Cecco in dezelfde optiek. Op 21 januari staat hij immers aan de start van de Rally van Monte-Carlo, de meest tot de verbeelding sprekende rally in de wereld. De Luikenaar doet dat uiteraard opnieuw met de Italiaanse structuur Metior Sport, die voor een zeer competitieve Skoda Fabia Rally2 Evo zorgt en dat met het oog op het behalen van een goed resultaat in het klassement WRC3.

“Tijdens de wedstrijd in Monza kwam de Monte Carlo al snel ter sprake, al leek dat toen evenzeer wat voorbarig,” vertelt Cedric De Cecco. “Na de wedstrijd in Monza werd ik er me van bewust wat mijn deelname in Italië in eigen land en daarbuiten had losgemaakt. Dus was de idee om op dat elan verder te gaan en in te zetten op een deelname aan een tweede WK-manche, zeker omdat stilaan duidelijk werd dat er in eigen land weinig rally’s zouden zijn voor april. Ik ben dan ook oplossingen beginnen zoeken om de Monte-Carlo te rijden en ergens hoop ik nog twee of drie WRC-wedstrijden extra te rijden. En kijk, wij starten op 21 januari dus in de opener van het WRC 2021. Ik kan het eigenlijk amper geloven.”

Hoewel Cédric De Cecco nooit eerder van start ging in de Franse Alpen, was hij er wel al vijfmaal ‘ouvreur’ voor de Fransen Quentin Gilbert en Adrien Fourmaux. “Uiteraard is dat werk niet hetzelfde als echt rijden in de wedstrijd, maar de veranderingen in de rijomstandigheden en het weer doorgeven, laten wel toe dat je het parcours goed leert kennen. Ik weet ook hoe verraderlijk de weersomstandigheden kunnen zijn en wat dat inhoudt voor de bandenkeuze. De nota’s moeten zeer precies zijn en ik wil mijn ervaring dan ook volop gebruiken. Anderzijds ga ik in Monaco niet anders starten dan in Monza, met name met de nodige nederigheid en we gaan met het hele team genieten van de kans die we krijgen. De ervaring van Monza maakt dat we beter voorbereid aan de start zullen staan en dat we mogelijk ook sneller in ons element zullen zijn.”

Om de wedstrijd in en om Gap goed voor te bereiden zullen Cédric en Jérôme komende zaterdag al met de Skoda Fabia Rally2 Evo van Metior Sport kunnen testen, meer bepaald in de Franse Vogezen. Vervolgens is het tijd voor de officiële verkenningen, waarna de wedstrijd zelf op donderdag 21 januari met twee proeven in de namiddag start. Jammer genoeg zal er ditmaal geen publiek toegelaten zijn, uiteraard omwille van corona en ook is de timing aangepast aan de omstandigheden die wel allemaal kennen. Het departement Hautes Alpes heeft een strenge avondklok en dus zullen de proeven vroeg starten en in de late namiddag al eindigen.

Nu ook de Ypres Rally Belgium op de kalender van het WRC 2021 staat, is er voor Cédric De Cecco een reële kans dat hij midden augustus in de Westhoek en de regio van Spa aan de start zal staan. Een deel van het budget is er al en dat is een goed voorteken. Maar eerst de Rally van Monte Carlo, waar het deelnemersveld in WRC3 nog indrukwekkender zal zijn dan in Monza!

Tijdens de start van het WRC 2021, rijdt Cédric De Cecco in de kleuren van Yacco België, Pepinster Primeurs, Roof Isolation, Groupe CED, Hofman Signalisation, Spa Racing, NPR Technic, Auto-Attelage, T-Management, Alter Ego, CDC Automotive, Marina Racewear, Berwaert Consulting srl, maar ook van Wallonia.be. De Luikenaar is officieel ambassadeur van Awex, het Waalse exportbureau. Dat is uiteraard dankzij de kwalitatieve pers die hij kreeg tijdens zijn voorbije deelname in het buitenland.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws