Pole voor Herbert Motorsport, Belgen tevreden

De Duitser Sven Müller heeft deze middag (Belgische tijd) in de #92 Porsche 911GT3 R de snelste tijd neergezet tijdens de tweede kwalificatie voor de 24H Dubai, die morgen start. Müller was met een tijd van 1.56:553 net iets rapper dan de 911 GT3 R van Dinamic Motorsport.

Het Belgische WRT haalde met Dries Vanthoor achter het stuur nog net de top 10. Bij Speed Lover werden door Jürgen van Over en Pierre-Yves Paque de wagens netjes op een 27 en 28ste plaats geparkeerd. PROsport Racing met Verdonck, Gillion en Lemeret eindigden 31ste.

In de eerste kwalificatie, die voor TCR/TCE, was de snelste tijd voor het Zwitserse Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing in de #112 Golf GTI TCR DSG en dit voor de #279 G55 van CWS Engineering. Mathieu Detry zette in de #188 Audi RS3 LMS DSG van AC Motorsport een mooie derde tijd op de tabellen. De tweede Audi van AC Motorsport eindigde op een 10de plaats, gevolgd door Stienes Longin die in de BMW van PK Carsport de elfde tijd pakte.

Foto met dank aan Stienes Longin vanuit Dubai.

“De kwalificatie verliep in feite zoals gepland en ik ben er dan ook tevreden over. We zijn tweede in de klasse geworden en we noteerden een 43ste plaats algemeen. We rijden met vijf in de TCX, waaronder ook de Ginetta’s, veel konden we dus niet bewijzen. De race morgen is het belangrijkste en we moeten het hebben van de regelmaat. Het is in dit type van races al meermaals bewezen dat regelmaat het beste resultaat oplevert. We gaan het zaterdag weten,” liet Stienes Longin ons vanuit Dubai weten. Kobe de Breucker zette de #154 QSR Racing Audi op de 12de plaats.

Om 18.00 uur lokale tijd (15.00 uur in België) start de avond-/nachttraining. Morgen om 15.00 uur (12.00 uur in België wordt het startschot van de 24H Dubai gegeven.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws