Clio Trophy Belgium wordt concreter

De nieuwe Trophy met Renault Clio Rally5, georganiseerd in het kader van het Belgian Rally Championship, zit in volle voorbereidingsfase en licht een tipje van de sluier van het sportieve reglement en de in ons land ongeziene prijzenpot.

De Clio Trophy Belgium werd vorige maand officieel aangekondigd en werpt zich nu al op tot dé referentie als het gaat om promotieformules voor het rallyseizoen 2021. Heel wat grote teams lieten hun interesse blijken. Daarbij onder andere Pieter Tsjoen Racing, de renstal van de achtvoudige Belgische rallykampioen, of ook CRT Sport van Olivier Cartelle.

Foto met dank aan Pieter Tsjoen (Facebook)

Met dit succes als ruggensteun zet promotor MY Racing samen met partners Renault Sport Racing, Renault België Luxemburg, Castrol en Michelin nu de volgende stap, door enkele belangrijke troeven van de Clio Trophy Belgium bekend te maken.

Eén trofee, meerdere opties!

De Clio Trophy Belgium staat open voor jonge en ambitieuze talenten en voor ervaren rijders op zoek naar ongeëvenaarde rijsensaties. Daarom biedt de Clio Trophy Belgium voor elk profiel een gepaste formule aan.

Zo hebben de teams de keuze tussen een inschrijving voor een heel seizoen – wat hen recht geeft op een volledige ‘startkit’ – of aparte inschrijvingen voor één of twee wedstrijden. Voor deelnemers die zowel aan de Clio Trophy Belgium als de Clio Trophy France willen deelnemen bestaan er nog andere opties.

Bij Renault Sport Racing voert men de democratisering van de autosport hoog in het vaandel, en daarom mogen 100 % vrouwelijke teams zich gratis inschrijven. Zo krijgt ook de diversiteit een duw in de rug en kunnen nieuwe talenten zich via de Clio Trophy Belgium in de kijker rijden.

Meer dan 80.000 euro aan premies te winnen

Om alle rijders die met een Clio Rally5 aan de start komen te belonen stelt de Clio Trophy Belgium een ontzettend aantrekkelijk premiesysteem op poten dat ongezien is in het Belgische wereldje van de tweewielaangedreven bolides.

Naast de getrouwheidspremie, gereserveerd voor de teams die aan de eerste drie rally’s van de Clio Trophy Belgium deelnemen, wordt er bij iedere wedstrijd meer dan 10.000 euro aan premies verdeeld, tussen de eerste vijf in de einduitslag en de eerste drie Junior-rijders (volgens de leeftijdsgrens vastgelegd in het reglement van het Belgian Rally Championship).

Aan het eind van het seizoen krijgen de beste drie niet-Junior-rijders van de algemene eindstand ook een premie. Tegelijk wordt de beste Junior beloond met een stevige steun voor zijn verdere carrière, want die rijder mag tijdens het seizoen 2022 van het Belgian Rally Championship een officieel programma van minstens drie rally’s met de Clio Rally4 afwerken.

Een format dat zijn sporen al verdiende

Zoals eerder aangekondigd zal de eerste editie van de Clio Trophy Belgium uit vijf rally’s bestaan, verdeeld over alle regio’s die het Belgian Rally Championship zal aandoen. De precieze kalender van dat kampioenschap wordt binnen afzienbare tijd bekendgemaakt.

De ‘Power Stage’, die nu al in Frankrijk bestaat, zal ook in België worden gebruikt. Zo wordt niet alleen het spektakel extra gekruid, maar kunnen – net zoals in het WRC – de vijf snelste rijders op de door MY Racing uitgekozen chronorit ook bonuspunten verdienen.

Dankzij een exclusieve link met Renault Sport Racing biedt MY Racing op iedere wedstrijd ook een brede dienstenwaaier aan: toegang tot een truck met wisselonderdelen en tot de ontvangstruimte, het ter beschikking stellen van kits voor het assistentiepark, en uiteraard ook de aanwezigheid van technici en commissarissen die waken over de sportieve en technische gelijkheid van alle wagens. Enkel zo kan het talent van de rijder het verschil maken.

Bron: persbericht Renault Belux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws