WRC 2021, de gladiatoren opgelijst

Binnenkort krijgen we met zijn allen eindelijk terug wat WRC actie te zien, het zal echter wel vanop een afstand moeten daar Covid-19 de organisaties verplicht drastische maatregelen te nemen. De komende Monte-Carlo gaat door achter gesloten deuren, geen juichende massa’s op de Turini die de tenoren doorheen de proef schreeuwen. Maar welke WRC helden gaan we zien dit jaar, we geven jullie graag een overzicht!

M-Sport Ford WRT, gehuisvest in Groot-Brittannië. Aan het hoofd van het team zien we Richard Millener. Dit jaar gaat het team aan de slag met 1 team die het seizoen volledig zal rijden, namelijk Gus Greensmith en Elliot Edmondson. De tweede wagen zal ingezet worden voor Teemu Suninen – Mikko Markkula maar ook voor Adrien Fourmaux – Renaud Jamoul. Deze twee teams zullen dus alternerend ingezet worden.

Hyundai Motorsport, gehuisvest in Duitsland. Aan het hoofd van het team zien we Andrea Adamo. Twee teams hebben een volledig programma: Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe en Ott Tänak – Martin Jarveoja. Een derde wagen zal ingezet worden voor Dani Sordo – Borja Rozada of voor Craig Breen – Paul Nagle.

Naast de drie officiële wagens van Hyundai zal Pierre-Louis Loubet samen met Vincent Landais een volledig seizoen rijden eveneens in een Hyundai, deze zal ingezet worden door 2C Competition.

Toyota Gazoo Racing WRT, gehuisvest in Finland. Aan het hoofd van het team zien we Jari-Matti Latvala. Drie officiële wagens voor Sébastien Ogier – Julien Ingrassia, Elfyn Evans – Scott Martin en Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen. Naast deze drie teams zien we ook Takamoto Katsuta – Dan Barritt aan de start verschijnen in een Toyota, en dit eveneens voor een volledig seizoen.

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool
Foto: FB Pierre-Louis Loubet

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws