Porsche brengt een eerbetoon aan de Boxster


Porsche viert de 25ste verjaardag van zijn roadster-familie met een speciaal verjaardagsmodel: de Boxster 25 Years. De limited edition is beperkt tot 1.250 stuks wereldwijd en is gebaseerd op het GTS 4.0 model, dat wordt aangedreven door een 4.0 liter zescilinder boxermotor met 294 kW (400 pk). Hiermee worden tal van designkenmerken van de Boxster conceptauto overgenomen, die het succesverhaal van de open-top tweezitter op de Detroit Motor Show in 1993 inluidde. De productieversie, die qua uiterlijk nauwelijks is veranderd, werd in 1996 gelanceerd en zit nu in de vierde generatie na de productie van meer dan 357.000 stuks.

Een van de meest opvallende kenmerken van het speciale model is de nieuw geïnterpreteerde kleur Neodyme, een koperachtig glanzend bruin dat al voor een opwindend contrast zorgde met de basiskleur GT Silver Metallic op het baanbrekende paradepaardje van 1993. In de speciale editie wordt ze gebruikt op de voorste bumperschort, de zijdelingse luchtinlaten met transversaal balkje, evenals voor de belettering en de tweekleurige lichtmetalen 20-duimsvelgen. Porsche biedt de Boxster 25 Years in GT Silver Metallic aan, maar Deep Black Metallic en Carrara White Metallic zijn ook verkrijgbaar. Een ander opvallend element is de tankdop met Porsche-belettering uit de Exclusive Design-serie. Die glanst in een aluminium look, net als de hoogglanzende uitlaatpijpen van de sportuitlaat, terwijl de rand van de voorruit in contrasterend zwart is afgewerkt.

In overeenstemming met de stijl van het historische origineel combineert het speciale model een Bordeaux lederen interieur met een rood stoffen cabriokap. De cabriokap is voorzien van Boxster 25 letters in reliëf. Beide zijn ook in het zwart verkrijgbaar. Een interieurpakket in aluminiumkleur, 14-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen, deurdorpels met Boxster 25-belettering en het verwarmde multifunctionele GT sportleren stuurwiel zijn maar enkele van de kenmerken van de uitgebreide standaarduitrusting van het nieuwe model.

De motor van deze verjaardagseditie is ronduit fascinerend: de 4,0-liter flat-zescilindermotor van de 718 Boxster GTS 4.0 wordt ook gebruikt als een variant met een hoger vermogen in de puristische 718 Spyder. Met een moeiteloze respons, een uitzonderlijke krachtontplooing en een rijk geluid staat de hoogtoerige 294 kW (400 pk) motor met natuurlijke aanzuiging garant voor een bijzonder emotionele rijervaring. Porsche biedt de Boxster 25 Years aan met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een Porsche zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (PDK). Het speciale editiemodel bereikt een topsnelheid van 293 km/u en sprint, in combinatie met de PDK-versnellingsbak en het standaard Sport Chrono-pakket, van nul naar 100 km/u in vier seconden. Andere standaardkenmerken zijn de Porsche Active Suspension Management sportophanging (PASM), die 10 millimeter lager ligt, en de Porsche Torque Vectoring (PTV) met mechanisch beperkt sperdifferentieel. Ze combineren een opmerkelijk rijcomfort met een sportieve, dynamische besturing.

De nieuwe Boxster 25 Years kan nu besteld worden en komt eind maart 2021 bij de dealers binnen. De prijzen in België beginnen bij 97.924,09 euro – inclusief BTW en landspecifieke uitrusting.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws