WRT knap tweede, PK Carsport wint de TCX-klasse

Na een overtuigend optreden dit weekend behaalde het team GPX Racing met de #36 Porsche 991 GT3 R de algemene overwinning in de Hankook 24H Dubai. GPX Racing, met Axcil Jefferies, Frederic Fatien, Mathieu Jaminet, Julien Andlauer en Alain Ferté, nam in de 124ste ronde de leiding over en reed in totaal zo’n 600 ronden aan de leiding. Het was Axcil Jefferies die de Porsche met drie minuten voorsprong over de finishlijn reed.

Na een spannende strijd klom het Belgische W Racing Team, in 2016 nog winnaar van de 24H Dubai, in het laatste uur nog op naar de tweede plaats. De #31 WRT-Audi R8 LMS GT3 Evo met Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde, Louis Machiels, Benjamin Goethe en Frank Bird, kwam al dichter en dichter bij de op de tweede plaats rijdende #4 HRT Bilstein-Mercedes-AMG GT3 Evo, toen de Mercedes met nog 40 minuten te gaan voor een rijderswissel de pits in kwam. Bij het vallen van de finishvlag bedroeg het verschil tussen de Audi en de Mercedes minder dan 30 seconden.

Vierde werd de #63 Lamborghini Huracan GT3 Evo van het GRT Grasser Racing Team, net voor de tweede Mercedes AMG GT3 Evo van HRT die wel eerste werd in de klasse GT3 AM en bijgevolg vijfde in de eindstand.

Nog Belgen daar in Dubai

In de klasse GT4 behaalde het Belgische PROsport Racing in de #401 Aston Martin Vantage AMR GT4 de tweede plaats (16de algemeen), met dank aan Nico Verdonck, Rodrigue Gillion, Stephane Lemeret, Patrik Matthiesen en Constantin Schöll.

De #188 Audi RS3 LMS DSG van AC Motorsport, met Stéphane Perrin, Philippe Thirion, Sebastien Morales en Mathieu Detry achter het stuur, eindigde in de TCR-klasse net naast het podium op een vierde plaats en 23ste in de algemene rangschikking. De tweede wagen van AC Motorsport, de #199, werd vijfde in de klasse en 24ste algemeen.

Foto met dank aan Anthony Kumpen (Facebook)

Maar wat dacht u van het Hasseltse PK Carsport? Ondanks problemen met de brandstoftoevoer en een aanrijding tijdens de nacht reden Bert en Stienes Longin samen met Peter Guelinckx en Stijn Lowette de #208 naar een knappe achtste plaats in divisie TCE, won de TCX-klasse en werd 25ste algemeen. 2021 is op de best mogelijke manier begonnen.

Minder goed verging het een aantal andere landgenoten. Speed Lover, dat met de #978 en de #979 twee Porsche 911 aan de start bracht moest respectievelijk naar 345 en 261 ronden opgeven. Ook QSR Racing haalde de finish niet, de #154 Audi RS3 LMS DSG reed 335 ronden.

Bron: 24H Series, foto’s met dank Petr Fryba (facebook 24H Series).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws