Cédric Cherain is meer dan ooit klaar om de uitdaging aan te gaan

Vandaag was het testen geblazen voor Cédric Cherain en Stéphane Prevot, het doel: zich klaarstomen voor de komende Rallye Monte-Carlo. In deze periode waarin dromen soms zeldzamer zijn, zal Cédric één van zijn eigen dromen kunnen waarmaken: deelnemen aan de meest prestigieuze ronde van het World Rally Championship. Het duo zal aantreden in de WRC3-categorie in een Skoda Fabia Rally2 van het Italiaanse team Metior Sport.

“We spraken er al over voor de Monza Rally aan het einde van vorig seizoen met het team”, geeft Cherain toe. ” Het gevraagde budget kon ik niet rondkrijgen voor de finale van het 2020-seizoen, dus heb ik alles uit de kast gehaald om in goede omstandigheden te kunnen starten tijdens de eerste wedstrijd van 2021. Ik moet mezelf nog steeds knijpen om het te geloven, maar ik ga een kinderdroom waarmaken, en dat met Stéphane Prévot aan mijn zijde. Gewoon magisch … “

En het minste dat kan worden gezegd, is dat Cédric Cherain de leiding van Gap niet zonder echte ambities overneemt. “Over de Monte-Carlo is ongetwijfeld alles gezegd”, vervolgt de pilot. “Dit is een moeilijke, onwaarschijnlijke, onvoorspelbare rally … maar waar, paradoxaal genoeg, alles mogelijk is! Om deze grote uitdaging aan te gaan, heb ik mezelf omringd met sterke elementen, te beginnen met Stéphane Prévot, die niet minder dan 176 Wereldkampioenschappen rally’s op zijn naam heeft staan, waaronder 16 keer de Monte-Carlo, maar ook Lionel Hansel, die al zijn wetenschap tot mijn dienst zal stellen. Wat Vittorio Sala en zijn Metior Sport-team betreft, was niets mogelijk geweest zonder hen. Waar kunnen we op hopen met dergelijke concurrentie, vooral met de Fransen van de Citroën-clan die favorieten zijn? Een top 5 is meer dan waarschijnlijk haalbaar. Zelfs een podium … Er zal zoveel gebeuren gedurende vier dagen. En als het weer overwegend droog zal zijn, laat u dan niet misleiden door op de tweede en derde dag zo vroeg in de ochtend op pad te gaan, vooral in de bergen, het is duidelijk dat het asfalt veel verrassingen in petto zal hebben! “

Het is dan ook een gedenkwaardige week die begint voor Cédric Cherain. “Meer dan ooit wil ik al mijn partners bedanken! In deze meer dan moeilijke periode laten ze me toe om een ​​waanzinnig project te realiseren … Zoals je weet, was mijn vader een arbeider. Ik heb altijd moeten geloven in het vertrouwen van mijn partners en vrienden om een ​​carrière in de rallysport na te streven en zo mijn passie voor de discipline te bevredigen. Donderdag, bij de start van de eerste special, zal ik zeker aan hen denken. En voor al diegenen die hun medeleven en steun betuigen. “

Dan is er een aftelling, een versnelling die inschakelt, een motor die omhoog gaat in de toeren … en hij zal weg zijn! De start van een rally als geen ander voor Cédric Cherain …

Ter gelegenheid van de Rallye Monte-Carlo 2021 draagt ​​de Skoda Fabia Rally2 van Cherain-Prévot de kleuren van La Meuse, Lambda Insulation Group SA, Fentra, Herregods-Franssen, MID Finance, Cezam, Dépannage Bayard, Garage Powerbyoli, Eros, SPA Racing, Super-net, Aliplast, Leyskens, DR Logistic, Agr Automobile, Balteau Group en Get’in.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws