Toyota GAZOO Racing wil het goud in de klassieke seizoensopener

Toyota GAZOO Racing steekt het niet onder stoelen of banken dat het zijn zinnen heeft gezet op de overwinning van legendarische Rally van Monte-Carlo en gokt daarbij stiekem zevenvoudig en regerend kampioen Sébastien Ogier die de de Monte-Carlo trouwens ook al zeven keer won.

Ogier is man van de streek vermits hij geboren is in Gap. De Fransman kent de streek en haar gewoonten dus als geen ander en ook in de 110de editie zullen de verraderlijke en frequent veranderende weersomstandigheden vermoedelijk ook niet uitblijven. Van droog en snel asfalt tot sneeuw en ijs en dat soms binnen één en dezelfde klassementsproef. Zoals steeds is de bandenkeuze – dit jaar gebruiken de teams de nieuwe banden van Pirelli – in de Monte-Carlo dan ook een cruciaal onderdeel van de rally.

Maar het is niet omdat Ogier man van de streek is dat hij geen fouten kan maken natuurlijk, denk maar aan zijn uitstapje tijdens de tests. Vergeet ook Elfyn Evans, vorig seizoen tweede geëindigd in het algemene klassement, niet en rijzende ster Kalle Rovanperä.

“Voor mij is de aanloop naar de Rally van Monte-Carlo natuurlijk heel anders dan de afgelopen jaren. Ik zie de wagens dan wel in de werkplaats staan, maar het gedacht er niet mee te kunnen rijden geeft wel een heel raar gevoel. Mijn taak nu is er voor te zorgen dat iedereen in het team klaar is voor deze eerste ronde en ik heb het gevoel dat de sfeer binnen het team erg goed zit,” aldus een goedgemutste Jari-Matti Latvala. “Maar overstappen naar een andere bandenleverancier is meestal een behoorlijk grote verandering en we hebben ons tijdens de tests daar dan ook de focus op gelegd, vertrouwd raken met die Pirelli’s en de wagen correct afstellen. Er is veel sneeuw gevallen, maar we hebben verschillende settings kunnen uitproberen in verschillende omstandigheden en dat was zeer waardevol voor de komende Monte,” besluit Jari-Matti.

Bron en foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws