Hyundai wil in de Monte-Carlo een herhaling van 2020

Ook Hyundai wil het nieuwe rallyseizoen op de sterkst mogelijk manier starten en gaat dan ook voor niets minder dan een herhaling van vorig jaar, toen ene Thierry Neuville won. En wie zijn wij om tegen de wil van Hyundai in te gaan?

De ‘Rallye Monte-Carlo’ is een van de meest veeleisende rally’s op de WRC-kalender gezien de weersomstandigheden er een zeer belangrijke rol spelen, combineer dat met de nieuwe Pirelli’s dan weet je op voorhand dat het niet de doorsnee rally wordt. Maar Hyundai Motorsport beschikt met Ott Tänak/Martin Järveoja (#8), Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11) en Dani Sordo/Carlos del Barrio (#6) over een krachtdadige line-up die bol staat van ervaring en veelzijdigheid.

“We staan aan de vooravond van ons achtste seizoen op het hoogste niveau van de rallysport en we zijn klaar om er helemaal voor te gaan. Het doel voor 2021 is duidelijk en dat is een derde opeenvolgende titel bij de constructeur. Tevens zullen we ook alles in het werk stellen om onze rallypiloten bij te staan om hun persoonlijke doelen te halen,” aldus teambaas Andrea Adamo.

“De Monte-Carlo is bij wijze van spreken altijd wel een beetje een lastige rally om het seizoen mee te beginnen, vooral dan door de vele wisselende omstandigheden waar we mee te maken krijgen, maar het is ook een van de weinige rally’s waarbij we ook vier bandenkeuzes hebben. De Monte-Carlo kan dan misschien wel een lastige rally zijn, maar in 2019 werd ik tweede op amper twee seconden, vorig jaar pakte ik hier de overwinning, dus dat geeft in zekere zin dan wel weer een beetje extra vertrouwen. Het wordt mijn eerste rally met Martijn in de rechterstoel, het zal voor ons allebei ongetwijfeld een uitdagende rally worden,” besluit Thierry Neuville.

Bron en foto’s met dank aan Hyundai Motorsport.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws