Renault stelt de Clio Rally4 voor

Een jaar nadat de Clio Rally5 voor het eerst in een wedstrijd te bewonderen viel, stellen de klanten-sportafdelingen van Viry-Châtillon en Dieppe nu de Clio Rally4 voor. Een bolide die zonder compromis werd ontworpen, om zo de krachtigste tweewielaangedreven auto van zijn categorie te worden. Het nieuwe model wordt in het kader van de Rally van Monte-Carlo aan het grote publiek voorgesteld.

Tot in het detail

De Clio Rally5 wil in de eerste plaats een voor iedereen toegankelijke rallybolide zijn. De Clio Rally4 gaat dan weer voor de absolute top in de categorie van de tweewielaangedreven wagens.

Het technische reglement van beide categorieën is uiterst strikt. De Clio Rally5 en Clio Rally4 delen dan ook enkele eigenschappen maar ondanks die gelijkenissen zijn beide auto’s toch danig verschillend. Zo heeft de Rally4 een nieuw ontwikkelde turbo, nieuwe zuigers, nieuwe drijfstangen, een verbeterd koppel, PFC Brakes competitieremmen, hoogtechnologische en regelbare schokdempers van BOS Suspension, maar ook een vermogen dat opgedreven werd naar 215 pk.

Uitvoerig getest

Na de eerste lockdown werd een intens testprogramma afgewerkt, waarbij door ervaren rijders als Stéphane Sarrazin, Bryan Bouffier, Jean-Sebastien Vigion en Manu Guigou meer dan 5.000 kilometer werd afgelegd en al heel snel loste de Clio Rally4 alle verwachtingen in. Het spreekt dan ook voor zich dat de Clio Rally4 in de nabije toekomst het ideale wapen is voor de jonge talenten.

Nulwagen in de Monte-Carlo

Net zoals de Clio Rally5 vorig jaar mag de Clio Rally4 nu zijn eerste publieke optreden maken in het kader van de Rally van Monte-Carlo. Daar is de wagen in handen van Florian Bernardi, met de Clio Rally5 Frans vicekampioen op onverhard bij de tweewielaangedreven auto’s, en zijn corijder Victor Bellotto. De ClioRally4 wordt ingezet als nulwagen.

Bron: persbericht en foto met dank aan pers Renault Belux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws