Esteban Ocon met een Alpine A110S in de Rallye Monte-Carlo

Niet dat de Franse F1-piloot van het Renault DP World F1 Team op de officiële deelnemerslijst van de ‘Rallye Monte-Carlo’ prijkt natuurlijk, maar even proeven van de legendarische rally is altijd mooi meegenomen.

Esteban Ocon demonstreert vandaag, ruim een uur op voorhand van de eigenlijke start, tijdens de eerste twee klassementsproeven de Alpine A110S die zijn eigen nummer 31 op de deuren gekleefd krijgt.

Alpine heeft met Cédric Robert, Emmanuel Guigou, Philippe Baffoun, Pierre Ragues en Raphaël Astier, elk in een Alpine A110, wel enkele deelnemers in de RGT-klasse.

“Dit is een fantastische kans en ik kan niet wachten om de ‘Rallye Monte-Carlo’ voor de eerste keer te ervaren. Het is een legendarisch evenement, een juweel op de autosportkalender zeg maar en ik weet hoe bijzonder het straks zal zijn om er deel van uit te kunnen maken. In oktober reed ik al enkele ronden met de A110 op de Nordschleife, maar met de A110S reed ik nog niet. Ik kan me geen betere manier indenken om het jaar te starten,” aldus een enthousiaste Esteban Ocon.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws