Thierry Neuville, drie jaar na elkaar op het podium van de Monte-Carlo

In 2019 eindigden Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul op de tweede plaats in hun Hyundai i20 WRC, dit na Sébastien Ogier en Julien Ingrassia in de Citroën C3 WRC. Het verschil toen tussen beide heren was toen 2.2s

In 2020 wonnen Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul de magische Monte-Carlo, deze keer moest Sébastien Ogier vrede nemen met de tweede plaats. Het verschil toen tussen de Hyundai en de Toyota bedroeg 12.6s

Dit jaar moet Thierry Neuville vrede nemen met de derde plaats op iets meer dan een minuut van de winnaar Ogier. Gezien de wissel van co-piloot kort voor deze wedstrijd en de omstandigheden waarin deze wedstrijd gereden werd, mogen we stellen dat dit een sterk resultaat is. Een resultaat dat doet uitkijken naar de rest van het seizoen.

Ook voor Martijn zelf is dit een start waarvan hij alleen maar kon dromen, zijn eerste deelname aan de zijde van Thierry Neuville en meteen op het podium eindigen tijdens een van de lastigste rally’s van het seizoen. Chapeau!

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Thierry Neuville: “Een uitdagende start van het nieuwe seizoen voor ons, zeker mede door de wissel van co-piloot.We hebben stap per stap een manier gevonden om competitief te zijn. Martijn en mezelf waren in staat om vertrouwen te krijgen in de wagen, om beter te gaan samenwerken en om onze snelheid dag na dag op te bouwen. Eindigen op het podium is een bevredigend resultaat, zeker aangezien de situatie waarin we moesten starten. Het uitvoeren van onze job in de wagen was echt impressionant als je de moeilijkheden van de Monte erbij neemt!”

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Foto: Hyundai Motorsport Media
Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws