Wat een avontuur voor Davy Vanneste en Kris D’alleine

Eén van de Belgische duo’s die we van nabij konden volgen in de pas afgelopen WRC Rallye Monte-Carlo was het West-Vlaamse duo Davy Vanneste en Kris D’alleine. Laatstgenoemde doet ons het verhaal.

“Reeds het weekend voor de Rallye Monte-Carlo WRC 2021 konden we al kennis maken op zaterdag met het rijden op nagelbanden tijdens een eerste testdag op sneeuw en ijs. Meteen werd duidelijk dat ´grip´ het woord ging zijn tijdens ons avontuur. Voor ons een eerste maal op sneeuw, maar wat een sensatie. Een brede glimlach op ons gezicht na elke run … en dat kwam niet alleen door de prachtige omgeving. Ook op zondag zetten wij onze leerschool verder met een test op ijzig tot droog asfalt en alle mogelijke afstellingen werden doorlopen om goed voorbereid aan onze eerste WK rally te kunnen beginnen. Terwijl onze service crew een uitgebreide revisie deed van de oranje-zwarte C3 gingen piloot en co-piloot nota’s maken.

En toen was het donderdagnamiddag 14u52 … start podium in Gap. Let’s go! Vier dagen rally met als doel in Monaco op het finishpodium te staan. Vanaf SS1 werd duidelijk hoe complex en uitdagend dit avontuur ging zijn. Wat een prachtige proeven…sneeuw, ijs, modder, mist,…tijdens steile afdalingen in het hooggebergte waren geen uitzonderingen met heel veel ritme veranderingen erboven op. Twee lekke banden op SS10 zorgden voor flink wat tijdsverlies op zaterdag maar konden de pret niet bederven. We stonden nog steeds op plaats 6 in het #WRC3 gebeuren en waren daar best trots op bij een eerste doortocht in Monaco. Ook op zondag, en laatste wedstrijddag, gaf onze #C3Rally2 geen krimp en zorgde ervoor dat we een ongelooflijk avontuur konden afronden. Plaats 23 algemeen #WRC en plaats 6 #WRC3 werd officieel na het finishpodium tijdens een tweede doortocht in Monaco. YES!!!

Een grote dank u wel aan Kurt, Rino, Jasper en Stijn, onze servicecrew. Claudie en Denis, onze ouvreurs. DG Sport en crew en onze vele supporters die noodgedwongen vanuit België ons moesten volgen. En natuurlijk ook een grote dank u wel aan onze vele sponsors en in het bijzonder Delporte & Zonen! Bedankt Wim! Zonder jullie was dit niet mogelijk.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws