Wie wordt de teammaat van Kenny Herremans bij FordStore Feyaerts?

Sinds de start van de Ford Fiesta Sprint Cup in 2018 speelde FordStore Feyaerts een voorname rol in de Ford-merkenrace. In dat eerste jaar wonnen zij de eerste uitgave van het Ford Dealer Team Championship en in 2019 speelde Bert Longin in de finale mee in de titelontknoping. Vorig jaar ging Kenny Herremans, kampioen 2018, onder dak bij de structuur van de Ford-verdeler, met vestigingen in Aarschot en Haacht, en pakte na een weliswaar ingekorte competitie zowel de algemene titel als een tweede kroon in het Ford Dealer Team Championship.

In de schaduw van Herremans volbracht team owner/coureur Tom Feyaerts een tweede full seizoen achter het stuur van de #4 Fiesta en toonde dat hij ondertussen het vak stilaan onder de knie krijgt. Of we Tom nog aan het werk zullen zien, hangt af van de lopende onderhandelingen met sponsors, partners en niet op zijn minst coureurs om in 2021 mogelijk met meer dan twee Fiesta’s FordStore Feyaerts aan de start te verschijnen.

“Zoals we eerder aankondigden, is onze ambitie om voor een tweede jaar samen te werken met Kenny,” zegt Tom. “Na een moeilijke start zijn we naar elkaar toegegroeid en is gebleken dat we elkaar perfect aanvulden. Dat is de eerste reden waarom wij opnieuw op Kenny rekenen. Het zijn precies de goede resultaten en de al even sterke covering die de Fiesta Cup geniet, die ons in contact bracht met potentiële klanten en het idee rijpte om het team nog meer te versterken en ik de helm aan de haak zou hangen. Indien dit allemaal kan plaatsvinden, is er binnen de kleine structuur immers meer mankracht nodig en dan lijkt het mij logisch dat ik niet ga voor mijn eigen pleziertjes maar voorrang geef aan het goed runnen van het team.”

Als alles goed gaat – lees verlost van de Pandemie – , start het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup op 9, 10 en 11 april met de Openingsraces op Circuit Zandvoort. Nadien gaat het voor de Spa Euro Race richting ‘het mooiste circuit ter wereld’ en volgt met de Superprix Zolder de derde afspraak. Met de Gamma Racing Day zijn we toe aan het eerste bezoek aan TT Circuit Assen en trekken we voor het Racing Festival een tweede keer naar de Ardennen. Traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

Dan zullen we de opvolgers kennen van Kenny Herremans (algemeen kampioen), Tomas De Backer (Junior kampioen) FordStore Feyaerts (kampioen Ford Dealer Team Championship) en Colin Caresani (winnaar Dutch Belgian Super Star).

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup, foto’s met dank aan Edwin Nieuwenhuis & Roel Louwers.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws