Wereldpremière van de nieuwe Audi RS 3 LMS

Audi Sport customer racing zet zijn modellencampagne voort. De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS treedt in de voetsporen van een van de succesvolle touringwagens van het merk. Het nieuwe model voor de wereldwijde TCR-races, dat op vele punten is verbeterd, beleefde op 5 februari zijn virtuele première bij Audi Sport in Neuburg an der Donau.

“Wij onderstrepen het belang van de autosport voor onze wegproducten en presenteren een gecamoufleerde racewagen voordat het speerpunt van het overeenkomstige productiemodel op de markt is”, zegt Julius Seebach, Managing Director Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport.

Geen enkele andere klantenracewagen met de vier ringen is in één generatie zo vaak geproduceerd als de eerste generatie van de RS 3 LMS, waarvan er 180 exemplaren zijn gebouwd. De compacte racewagen is niet alleen in commercieel, maar ook in sportief opzicht een topper: in slechts vier jaar behaalde het instapmodel touringwagen 764 podiumplaatsen in 1.051 races wereldwijd, waaronder 279 overwinningen. 16 titels in het rijderskampioenschap en 38 kampioenschapssuccessen in andere categorieën ronden zijn palmares af, waaronder de titel van TCR Model of the Year 2018.

De Audi RS 3 LMS van de tweede generatie biedt op alle vlakken nieuwe ontwikkelingen met twee doelstellingen: om van het op productie gebaseerde instapmodel een nog betere racewagen te maken en de voordelen voor de klant op alle gebieden te optimaliseren, of het nu gaat om looptijden of tuningopties, veiligheid of ergonomie. Desondanks blijft het model betaalbaar in aanschaf en onderhoud, biedt het een nog hoger veiligheidsniveau en zorgt het voor veel rijplezier met maximaal 250 kW (340 pk).

Persbericht, foto’s met dank aan Audi Belgium.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws