Rallysprokkels

Andrea Adamo neemt de druk weg voor Oliver Solberg. Adamo: “We zijn erg blij dat Oliver de kans heeft gekregen om met de Hyundai i20 Coupe WRC tijdens de Arctic Rally Finland te rijden. We zijn natuurlijk benieuwd naar zijn prestatie, maar er staat geen druk op zijn schouders tijdens zijn debuut. Hij moet van de rally genieten en alle mogelijke ervaring opdoen. We hopen hem bij aankomst, op het einde van de Power Stage, met veel plezier en geluk te zien – dat is het belangrijkste doelwit.”

Nog nieuws vanuit Hyundai Motorsport, niet alleen Thierry en Martijn nemen deel aan de Otepää Winter Rally maar ook Ott Tänak en Martin Jarveoja nemen deel. Terwijl Craig Breen en Paul Nagle de derde Hyundai zullen bemannen in de Arctic Finland Rally.

De Rally Sardinia keert terug naar Olbia met twintig proeven op het programma, goed voor 305,52km tegen de klok. De Italiaanse manche gaat door van 3 tot en met 6 juni en is de vijfde manche op de kalender.

De Azoren Rally zal het FIA ERC openen tijdens het weekend van 6 tot 8 mei. De gewijzigde kalender is er gekomen door de aanblijvende Covid-19 problematiek. De nieuwe kalender ziet er als volgt uit:

Round 1: 55th Azores Rallye, May 6-8
Round 2: 77th Rally Poland, June 18-20
Round 3: Rally Liepāja, July 1-3
Round 4: Rally di Roma Capitale, July 23-25
Round 5: 50th Barum Czech Rally Zlín, August 27-29
Round 6: Rally Serras de Fafe e Felgueiras, September 24-26
Round 7: Rally Hungary, October 22-24
Round 8: Rally Islas Canarias, November 18-20

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws