Rallysprokkels

Ott Tänak won de Otepää talveralli voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, het verschil tussen beide heren betrof 33.4s. Hyundai Motorsport trok naar deze wedstrijd ter voorbereiding op de Arctic Finland Rally eind deze maand.

Regerend WRC 3-kampioen Jari Huttunen zal overstappen naar WRC 2 voor 2021 en zal naast Oliver Solberg en Ole Christian Veiby de line-up van Hyundai Motorsport voor het seizoen versterken. Zowel de Fin als de Veiby beginnen hun campagnes later deze maand op de sneeuw en het ijs tijdens de Arctic Rally Finland. Later in het seizoen is het de bedoeling dat alle drie de coureurs als een van de eersten zullen rijden in de nieuwe i20 N Rally2-auto in competitieve actie.

Toksport zet nog een derde Skoda Fabia Rally2 in, naast Andreas Mikkelsen en Marco Buacia zal ook de uit Paraguya afkomstige Fau Zaldivar van start gaan tijdens de Arctic Finland Rally. Hij zal bijgestaan worden door Carlos Del Barrio, de vroegere co-piloot van Dani Sordo.

De Italiaan Lorenzo Bertelli maakt zijn comeback aan het stuur van een Ford Fiesta WRC en gaat er meteen mee in de sneeuw spelen in Finland. Ook Martin Prokop komt terug, dit aan het stuur van een Ford Fiesta Rally2.

WRX-wereldkampioen en tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström keert deze maand terug naar het wereldkampioenschap rally tijdens Arctic Rally Finland met een Skoda Fabia R5 uit zijn eigen EKS-structuur.

De manche in Spanje dit jaar gaat volledig verreden worden op asfalt met als HQ Salou.

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws