Andrea Adamo zet druk op zijn team

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn de komende week toe aan hun tweede wedstrijd samen in de nummer 11 Hyundai i20 Coupe WRC. Hun eerste wedstrijd, de Rallye Monte-Carlo, leverde een derde plaats op!

Thierry Neuville: “Afgezien van onze recente test voorafgaand aan het evenement, was de enige keer dat ik in Rovaniemi was geweest voor een test met het team vele jaren geleden. Het zijn goede winterse omstandigheden, veel sneeuw op de proeven, enorme sneeuwbanken en op sommige plaatsen vrij smal. Het is een uitdagende wedstrijd, maar we kijken er erg naar uit. We waren in staat om een podium te pakken in Monte-Carlo, in onze eerste competitieve rally samen, dus het doel voor Martijn en ik is om wat momentum op te bouwen en te streven naar een ander solide resultaat voor het team.”

Teambaas Andrea Adamo: “Het is geen geheim dat ons seizoen niet begon zoals we hadden gepland in Monte Carlo. Arctic Rally Finland geeft ons de mogelijkheid om dit recht te zetten. Alle drie de piloten zijn op het podium geëindigd in eerdere wedstrijden in de volle sneeuw, dus we weten dat ze in staat zijn om hoge snelheden te behalen in lastige omstandigheden. Een gloednieuw evenement is een spannende uitdaging, maar er is geen ruimte om op onze lauweren te rusten. We zullen alle drie de dagen aan de top moeten staan – niets minder dan de overwinning zal een goed resultaat zijn.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws