DTM Trophy: een opstapje naar de topcompetitie

De DTM Trophy wordt een prestatiecentrum voor de DTM. In het inaugurele seizoen 2020 heeft de jeugdserie op topniveau zich al als opstapje naar de DTM gevestigd. De toekomstige DTM Trophy-kampioen wordt niet alleen beloond met een geldbedrag van 75.000 euro, maar ook met een uitgebreide test in een GT3-sportwagen.

Ook de beste juniorrijder van het vorige seizoen heeft die steun gekregen. De Brit Ben Green rondde onlangs op het circuit van Barcelona een succesvolle test af met de Audi R8 LMS. Dat bracht de 23-jarige een flinke stap dichter bij zijn afstuderen in de DTM. “Ik heb bijna twee uur op het circuit rondgereden en dat was een geweldige en opwindende kans”, zegt Ben Green. “De opstap naar de GT3 in de DTM Trophy is op alle vlakken een verbetering. Dat maakt de DTM Trophy het ideale oefenterrein om door te stomen naar de GT3-klasse.”

(Persbericht en foto’s van DTM Media Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws