Eerste deelnemers Porsche Carrera Cup Benelux 2021 bekend

Eerder was de kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux (PCCB) voor 2021 al bekend. Eerst is er een testdag op het circuit van Spa-Francorchamps op 16 april. Dan zijn er zes wedstrijdweekends met achtereenvolgens Spa-Francorchamps, de RedBull Ring in Oostenrijk, Zandvoort, Zolder, Assen en ten slotte het circuit van Hockenheim in Duitsland begin oktober.

Geleidelijk aan maakt de organisatie ook de 20 rijders bekend. Op dit moment zijn er al acht bekend met een mix van debutanten en ervaren rotten. We stellen ze je voor. Beginnend met de Belgen.

Filip Teunkens begon in 1997 met karting en hij rijdt al sinds 2018 in de autosport met Porsche. Hij won dat jaar meteen de Porsche Endurance Trophy Benelux. Het is zijn doel om zo veel mogelijk op het podium te staan. Teunkens hoopt om zo de Pro-amtitel te pakken. Ook Nicolas Vandierendonck heeft al de nodige ervaring. Hij rijdt al sinds 2013 met Porsche. Hij reed onder meer al de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux. Ook Vandierendonck probeert de Pro-amtitel mee naar huis te nemen. Ghislain Cordeel maakt zijn debuut. Ook hij is ambitieus. Hij wil de titel van de beste rookie. De racecarriere van Cordeel begon in 2016 in de TCR Benelux Championship. Daarna reed hij de Formula Renault Eurocup.

Dan zijn er ook al vier Nederlanders en een Rus bekend. Huub van Eijndhoven won al verschillende keren de Porsche Sprint Challenge Benelux en maakt nu zijn debuut in de PCCB. Zijn uiteindelijke doel is de Porsche Supercup. Ook Thierry Vermeulen maakt zijn debuut in de PCCB. Hij hoopt de het algemene klassement te winnen en op termijn over te stappen naar de Porsche Supercup. Nog een debutant met Steven van Rhee die ook de overstap maakt van de de Porsche Sprint Challenge Benelux en verder wil groeien als autocoureur. Floris Dullaart kijkt uit naar zijn nieuwe Porsche 992 en wil de kloof met de prorijders verkleinen. Ten slotte is er ook nog de Rus Andrey Mukovoz die ook zijn debuut maakt. Hij zoekt vooral snelheid en competitiviteit en probeert zo veel mogelijk podiums te behalen.

(Foto’s met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws