Fanatieke ambities van equipe JJM Motorsport: Jochems en Jongste in de VRM BMW M2 Cup

De ommekeer kwam vorig jaar aan de rand van het zwembad in Toscane. De 50-jarige Albert Jochems had de afgelopen paar jaar al geproefd van de autosport. Samen met zijn drie jaar jongere oud-collega en vriend Niels Jongste was het racevirus inmiddels binnengeslopen. Al dagdromend onder het Italiaanse zonnetje werd de lat door Jochems een stuk hoger gelegd. De grenzen moeten worden verlegd. Jochems wil in de GT4-klasse gaan rijden. Om daar naartoe te werken werd een BMW M2 aangeschaft, contact gezocht met Dick van Elk en over een kleine twee maanden maken Jochems en Jongste hun debuut in de gloednieuwe VRM BMW M2 Cup.

“Mijn drijfveer om meer te halen uit de autosport komt mede door een wedstrijd mee te mogen rijden met mijn M2 bij een DayVtec wedstrijd op Zandvoort. Dit was echt de eerste race op snelheidsniveau voor mij. Maar ook de trainingsessies met de McLaren GT4 van Equipe Verschuur, die op Spa-Francorchamps in het bijzonder. Na flink veel kilometers reed ik in de heftige bochten van Spa dezelfde lijnen en snelheid als hun toprijder Daniel McKay. Mijn probleem is echter om al die toptijden in één ideale ronde te rijgen. Daar kom ik nog veel te kort, ik moet nog veel meer race-ervaring opbouwen. Wij hebben al in april vorig jaar de BMW M2 aangeschaft. Wij wilden eigenlijk ons debuut maken in de Supercar Challenge, maar door alle coronabeperkingen is daar niets van gekomen.”

De BMW M2 ziet er gewoon gelikt uit. Wij geloven er 100% in en na goed onderhoud en de nodige upgrades behoudt deze zijn waarde aan het einde van de rit. De M2 is geen straatauto maar gewoon een racewagen. Dat gevoel al als je instapt, het voelt lekker aan en geeft gelijk een andere sfeer. De wagen is wel wat zwaarder geworden door alle veiligheidseisen, maar hij stuurt fantastisch en ik ben nog steeds de beperkende factor en niet de auto. Het doel is om dat meer in balans te brengen.”

“Eind vorig jaar is de vermogens upgrade gedaan en we popelen om erachter te komen hoe de eerste test met 450 PK gaat verlopen. Ons doel is om dat te doen in de Cool Driving racecursus van 19 maart op TT Circuit Assen. Daarna volgen hopelijk de V-Max voorjaarsraces op Circuit Zandvoort. We kijken er naar uit.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws