Comtouyou Racing met Frédéric Vervisch test nieuwe Audi RS 3 LMS in FIA WTCR 2021

Audi Sport customer racing perfectioneert de nieuwe RS 3 LMS instap-Touring car in een veeleisende omgeving voordat hij aan de klantenteams wordt geleverd: de nieuwkomer in het modellengamma van Audi Sport, die slechts twee weken geleden werd onthuld, neemt deel aan de WTCR – FIA World Touring Car Cup, de meest spraakmakende en felst bevochten TCR-raceserie ter wereld.

“Dit geeft ons de kans om ons nieuwe model te testen op verschillende internationale circuits en onder de grootste concurrentiedruk. Pas daarna zullen we het model in de tweede helft van het jaar aan klantenteams over de hele wereld leveren”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing. Wat het team betreft, viel de keuze op Comtoyou Racing uit België. “Het team van Jean-Michel Baert kent onze producten al sinds 2017, heeft er internationale races en titels mee gewonnen en is een team van het eerste uur in het FIA WTCR”, vervolgt Reinke. Het team uit Waterloo bij Brussel, waarvan François Verbist de teammanager is, zet uitsluitend vier nieuwe Audi RS 3 LMS-wagens in. Vorig jaar won het de TCR Benelux, de TCR Europe en het WTCR – FIA World Touring Car Cup voor Rookie Drivers met Audi.

Met Frédéric Vervisch en Nathanaël Berthon zal Audi Sport twee coureurs voor het programma leveren, terwijl twee privérijders later door het team zullen worden genoemd. De Belg Vervisch betwist diverse GT3-programma’s met Audi Sport. In 2019 won hij de 24 uur van Dubai en de 24 uur van de Nürburgring in de Audi R8 LMS en betwistte hij het FIA WTCR in 2018 en 2019 met Audi Sport Team Comtoyou. “Hij is een ervaren, technisch vaardige en betrouwbare coureur. Dit maakt hem de ideale ontwikkelingscoureur voor onze nieuwe auto”, aldus Reinke. “Hij zal worden vergezeld door onze nieuwe ondertekening Nathanaël Berthon, die zijn vaardigheden al in veel racecategorieën heeft laten zien.” De 31-jarige Fransman heeft zich via de rangen in de eenzitterracerij opgewerkt tot Formule 1-testrijder. In een eigen LMP1-racewagen behaalde hij een vierde plaats tijdens de 24 uur van Le Mans, nam zowel in 2018 als in 2020 deel aan het FIA WTCR met de Audi RS 3 LMS van de eerste generatie en won er vorig jaar een race in.

Het 2021 FIA WTCR-seizoen begint in het eerste weekend van juni samen met de 24-uursrace op de Nordschleife van de Nürburgring. Tot november telt de kalender in totaal acht racedata in Europa en Azië, waaronder de klassiekers op stratencircuits in Vila Real (Portugal) en Macau (China).

(Persbericht en foto’s met dank aan AudiMediacenter)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws