Red Bull met Max Verstappen gaat met RB16B voor de wereldtitel

Red Bull Racing is de volgende in het rijtje om zijn wagen voor te stellen: de RB16B. Die is voortgebouwd op de wagen van vorig jaar, waarmee Red Bull twee grand prixs won. De ene was op het circuit van Silverstone en de andere in Abu Dhabi. Allebei gewonnen door Max Verstappen. Met de RB16B, die ook in 2021 en al zeker tot 2025 aangedreven wordt door een verbeterde Hondamotor, willen ze nog een stap verder gaan en de wereldtitel pakken. De laatste wereldtitel dateert al van 2013.

Verstappen krijgt dit seizoen met Sergio Pérez een nieuwe ploegmaat. Pérez, die vorig jaar de tweede race in Bahrein won, vervangt Alex Albon die reserverijder wordt. Albon wil volgend jaar wel opnieuw een zitje hebben. Liefst bij Red Bull, maar dat mag ook bij AlphaTauri zijn als Red Bull niet mogelijk is.

(Foto’s met dank aan Red Bull Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws