Machtige nieuwe Defender V8 vervoegt het gamma

Land Rover heeft de machtige Defender V8 gelanceerd in het kader van een reeks verbeteringen voor zijn onstuitbare en bekroonde 4×4-familie. De nieuwe, 525 pk sterke Defender V8 en het vlaggenschip Defender V8 Carpathian Edition bieden een unieke combinatie van prestaties en capaciteiten, dankzij specifieke chassisinstellingen die zowel op de weg als op het terrein een ongekend rijplezier verzekeren.

De krachtige nieuwe modellen bouwen voort op het decennialange V8-erfgoed van Land Rover, dat de originele V8 Fase I uit de jaren zeventig, de Noord-Amerikaanse modellen uit de jaren negentig en de krachtige Defender Works V8 omvat. De karaktervolle motor vervoegt de nieuwste efficiënte benzine-, diesel- en oplaadbare hybridemotoren uit de Ingenium-familie van Land Rover.

De V8-benzinemotor is echter niet de enige nieuwigheid. Land Rover introduceert ook een nieuwe XS Edition, frisse koetswerkdesignpacks die de personaliseringsmogelijkheden uitbreiden en een optioneel Pivi Pro-infotainmentsysteem met een groter aanraakscherm van 11,4″.

De Defender V8 bouwt voort op de onovertroffen, robuuste terreincapaciteiten van het model, om de bestuurder een ongekend niveau van prestaties en rijplezier te bieden. Daartoe combineert hij de 525 pk sterke 5.0 V8-benzinemotor met compressor met een uitgekiende afstelling van de ophanging en versnellingsbak om de snelste en meest dynamische Defender ooit te creëren.

David Hemming, Chief Product Engineer bij Jaguar Land Rover, vertelde: “De introductie van onze V8-motor geeft de Defender een nieuwe dimensie van rijplezier en terreincapaciteiten. Hij is snel en leuk om mee te rijden en vormt het topmodel in de Defender-familie. Hij toont zich bovendien even meeslepend op de weg als capabel op het terrein. We hebben ook de aantrekkingskracht van de andere Defender-versies uitgebreid met nieuwe versies, optiepacks en een verbeterde connectiviteit. Er is dus echt een Defender voor iedereen.”

De nieuwe Defender V8 is de ultieme uitdrukking van de meest robuuste Land Rover 4×4 en herinnert aan het rijke erfgoed van de achtcilindermodellen uit de jaren zeventig. De krachtige nieuwe V8-compressormotor is verkrijgbaar in de koetswerkversies 90 en 110 en tilt zijn prestaties en rijplezier naar een hoger niveau, zonder daarbij de onstuitbare capaciteiten van de Defender teniet te doen.
Met zijn unieke afstelling voor de ophanging en versnellingsbak, inclusief specifieke veer- en schokdemperverhoudingen en een nieuw actief elektronisch achterdifferentieel, verzekert hij een wendbaarder en meeslepender rijgedrag en een betere koetswerkcontrole, en dat alles tegen de achtergrond van de typische V8-soundtrack.

Het vermogen wordt geleverd door de 5.0 V8-benzinemotor met compressor van Land Rover, die 525 pk en 625 Nm koppel levert en de wielen aandrijft via een achttrapsautomaat. Daarmee accelereert de Defender V8 90 in slechts 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u. Hij beperkt zijn verbruik tot 14,5 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot vanaf 327 g/km.

De nieuwe Defender V8 is in België beschikbaar vanaf € 120.100 voor de 90 versie en € 123.800 voor de 110 versie. Meer informatie via www.landrover.be.

(Persbericht, foto’s en video’s met dank aan Jaguar Land Rover Belux)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws