De nieuwe ŠKODA FABIA: groter, sportiever en nog veiliger

De nieuwe ŠKODA FABIA in zijn vierde generatie vertoont een opmerkelijk design, een ruimer interieur, meer comfort en dankzij geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen een nog hoger veiligheidspeil. 22 jaar na zijn debuut combineert de populaire kleine auto klassieke ŠKODA-kwaliteiten zoals betrouwbaarheid, gebruiksgemak en uitmuntende praktische bruikbaarheid met een verbeterde veiligheid, comfort en dynamiek.

Johannes Neft, ŠKODA-directielid voor Technische Ontwikkeling, benadrukt: “Met zijn emotionele designtaal is de nieuwe FABIA vanaf de eerste aanblik een echte ŠKODA. In vergelijking met zijn voorganger hebben we het interieur ingrijpend verbeterd. Het biedt een hoog comfortpeil, geavanceerd infotainment en innovatieve rijhulpsystemen. Een nog ruimer interieur, motoren die efficiënt en krachtig zijn en een uitstekend rijgedrag vervolledigen de aantrekkingskracht van het model. Ons nieuwe instapmodel heeft alles wat je van een moderne kleine auto verlangt en meer.”

Sinds hij in 1999 op de markt kwam heeft de FABIA de merkwaarden van ŠKODA samengebracht. Hij combineert een hoog peil van actieve en passieve veiligheid met een ruim bemeten interieur en veel waar voor zijn geld. Hij biedt daarnaast compacte afmetingen, efficiënte aandrijflijnen en talrijke Simply Clever-elementen. De FABIA komt perfect tegemoet aan de wensen van jonge gezinnen of jonge professionals en is een ideale tweede wagen. Onder de huidige ŠKODA-modellen is hij het model dat op één na het langst in het gamma zit. Daarmee vormt hij een belangrijk gezicht voor het merk met cultstatus en een trouwe klantengroep. Vandaag staat de vierde generatie van de FABIA klaar om dit succesverhaal verder te zetten.

Scherp uitgesneden koplampen die doorlopen in het radiatorrooster kenmerken het vooraanzicht van de nieuwe FABIA. Zelfs de standaardversie heeft moderne ledverlichting. Full-ledkoplampen met een brede waaier aan functies zijn als optie verkrijgbaar. Ook voor de achterlichten is als optie een full-ledvariant beschikbaar met een kristalstructuur die zo typisch is voor het merk. Het nieuwe interieurontwerp van de ŠKODA FABIA versterkt het ruimtegevoel van de kleine auto nog meer. Het symmetrische instrumentenbord met het centraal zwevende scherm en de horizontale decoratieve strips in verschillende kleuren (in functie van de uitrustingslijn) benadrukken de breedte van het interieur. Verder beleeft de Virtual Cockpit zijn debuut in de FABIA. Van bij de marktintroductie zijn de drie gekende uitrustingslijnen Active, Ambition en Style bestelbaar, met nieuwe kleuren en materialen.

(Persbericht en foto’s met dank aan Skoda Press en D’Ieteren Automotive)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws