Ott Tänak wint in Lapland, Neuville derde

De Est Ott Tänak heeft zonet de eerste Arctic Rally Finland gewonnen voor Kalle Rovanperä en Thierry Neuville. De Hyundai rijder had 17.5s voorsprong op Kalle en 19.8s op Thierry.

Tänak had een duidelijke strategie om op vrijdag meteen vol in de aanval te gaan om zodoende een voorsprong uit te bouwen, en dat lukte hem ook. De rest van de wedstrijd kwam hij niet meer in problemen en won verdiend de tweede manche van het kampioenschap.

Het bleef spannend voor de plaatsen twee en drie tussen Neuville en Rovanperä, voor de laatste proef was het verschil slechts 1.9s en het kon dus alle kanten opgaan. De jonge Fin ging er vol voor en won de laatste proef en dus ook de tweede plaats. Craig Breen reed de tweede tijd en Thierry Neuville de derde tijd.

Maar wat te zeggen van de jonge Oliver Solberg, eerste wedstrijd in een WRC op besneeuwde wegen en meteen tijden laten noteren die doen dromen richting zijn toekomst. Hij kreeg de opdracht om vooral te genieten en gewoon te worden aan de WRC, hij deed echter veel meer dan dat. Het is duidelijk dat de jeugd klaar staat om over te nemen van de gevestigde waarden.

Eindstand

Foto: Hyundai Motorsport Media
Foto: Toyota Gazoo WRT

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws