Thierry Neuville haalt uit op de laatste proef

Dag twee zit erop in het hoge Noorden, acht proeven werden verreden, nog twee te gaan morgen. Tijdens de tweede lus deze namiddag werden de snelste tijden verdeeld onder Tänak, Rovanperä en Neuville.

De zesde proef kwam op naam te staan van Ott Tänak voor Thierry Neuville en Kalle Rovanperä. Proef zeven ging naar het Toyota kamp met een snelste tijd voor Kalle en Evans.

Proef acht dan, volledig in de duisternis, de tweede doortocht op de 27.68 km lange uitdaging van Siikakämä. De communicatieproblemen waren duidelijk opgelost in de Hyundai WRC met nummer 11 op de deuren, het Belgische duo reed er een knaltijd! Neuville was 12.3s sneller dan zijn teamgenoot Ott Tänak en 13.1s op Kalle Rovanperä. Craig Breen en Oliver Solberg kwamen binnen met respectievelijk een vierde en vijfde tijd. Sébastien Ogier moest opgeven na een aanraking met een sneeuwmuur, zijn Toyota zat muurvast.

In het algemeen klassement blijft Ott Tänak aan de leiding met een voorsprong van 24.8s op Kalle Rovanperä. Thierry Neuville nadert op de Fin tot op slechts 1.8s, de tweede plaats zit er dus zeker nog in. (stand)

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws