AP Racing komt met verbeterde remmen voor FIA RX2e-kampioenschap

De wereldberoemde rem- en koppelingsfabrikant AP Racing (gevestigd in het Verenigd Koninkrijk) werd geselecteerd om de voor- en achterremmen te leveren voor het FIA RX2e-kampioenschap. Dat is het allereerste FIA-kampioenschap voor elektrische rallycross en gaat later dit jaar van start.

FIA RX2e zal in 2021 op zes Europese evenementen het prominente FIA World Rallycross-kampioenschap ondersteunen. Elke deelnemer heeft dezelfde lichtgewicht auto met vierwielaandrijving. De wagen is gebouwd rond een spaceframe-chassis en is voorzien van twee onafhankelijke aandrijflijnen en een 30 kWh batterij.

De innovatieve auto’s zijn ontworpen en ontwikkeld door de Spaanse specialist in elektromobiliteit QEV Technologies en de Zweedse rallycross-krachtpatser Olsbergs MSE. Met een motor die een vermogen van 250 kW (335 pk) en een koppel van 510 Nm genereert, is een doeltreffende remwerking van essentieel belang.

Als wereldwijde pionier in de productie van rem- en koppelingssystemen met hoge prestaties was AP Racing een heel natuurlijke partner. AP Racing heeft al ervaring en succes gehad in een groot aantal internationale motorsportdisciplines. Zo is bijvoorbeeld elk wereldkampioenschap Formule 1 sinds 1967 gewonnen met apparatuur van AP Racing.

AP Racing zal alle deelnemende FIA RX2e-wagens in 2021 voorzien van een rempakket dat toonaangevend is in de sector. Dat rempakket bestaat uit remklauwen (voor en achter), remschijven, pedalenkast, balansstangversteller en hoofdremcilinders.

De komende campagne gaat van start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België op 22/23 mei. De campagne gaat dan verder naar de Hel in Noorwegen (12/13 juni), Höljes in Zweden (3/4 juli), Barcelona-Catalunya in Spanje (24/25 juli), de Nürburgring in Duitsland (31 juli/1 augustus) en Lohéac in Frankrijk (4/5 september).

Pere Gonzalez, Project Manager van het FIA RX2e-kampioenschap, verklaart: “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een auto te ontwikkelen die er niet alleen fantastisch uitziet, maar die de rijders ook een opwindende ervaring bezorgt. Een groot deel van ons werk zat ‘onder de huid’ om ervoor te zorgen dat we alle basisprincipes in orde hebben. Ook om de deelnemers te voorzien van de meest geavanceerde technologie die beschikbaar is. En, ten slotte, om ervoor te zorgen dat de rijervaring zo boeiend en plezierig mogelijk is. Een deel van die uitdaging is een rempartner selecteren die binnen een team kan werken om iets speciaals te creëren. Met AP Racing hebben we die zeker gevonden.”

David Hamblin, Managing Director van AP Racing, voegt daaraan toe: “Het nieuwe FIA RX2e-kampioenschap is een nieuwe mijlpaal in de verschuiving van de Europese motorsport van fossiele brandstoffen naar EV-aangedreven races. Wij staan in het middelpunt van die overgang. En we blijven onze remtechnologie aanpassen en verfijnen om aan de eisen van dat spannende nieuwe tijdperk te voldoen.”

(Persbericht en foto’s met dank aan FIA RX2e Championship Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws