John Wartique op weg naar de Ferrari Finali Mondiali 2020 in Misano

In de loop van 2020, een jaar in het teken van een wereldwijde gezondheidscrisis, zag Ferrari zich met veel tegenzin verplicht om de traditionele Finali Mondiali op het Italiaanse circuit van Misano uit te stellen. Dat uitstel resulteerde in een datum in 2021, meer bepaald komend weekend. Op dezelfde piste als anders staan de twee laatste manches van de Ferrari Challenge Europe 2020 geprogrammeerd en dus ook de wereldfinale, die wordt afgewerkt in één enkele race. Verwacht u alvast aan heel wat spanning en spektakel!

John Wartique nam in 2020 deel aan de helft van de meetings van deze prestigieuze Europese competitie met de 488 Challenge EVO en nu is hij dus op weg naar Italië. Wartique zal er racen in de kleuren van D2P en van Francorchamps Motors Luxembourg. Uiteraard streeft hij naar sterke resultaten, zoals in het verleden. “Je mag rustig stellen dat het een intense week zal worden”, aldus John. “Woensdag rij ik al, met de twee laatste manches van de Ferrari Challenge Europe, en dan volgt de lang verwachte wereldfinale, waarin de beste vertegenwoordigers van de diverse Ferrari Challenge in de wereld elkaar zullen treffen.”

Sportief gezien mikt Wartique eerst op een podium in de eindafrekening van de Europese Challenge. “Ik heb maar de helft van de wedstrijden gereden, maar de top 3 in de eindafrekening is een meer dan haalbaar doel”, gaat John verder. “Ik heb niet veel te verliezen en het objectief is om mee te dingen naar een plaats vooraan en liefst helemaal vooraan. Dat geldt ook voor de wereldfinale… maar daar is de concurrentie nog steviger. Rijders zoals Michelle Gatting, Thomas Neubauer, Cooper MacNeil en heel wat andere kleppers zullen zeker hun mannetje staan.”

Wat mogelijk in het voordeel van Wartique zal spelen tijdens de wedstrijden in Misano is het feit dat de vele maatregelen in verband met corona er ook voor gezorgd hebben dat veel rijders ritme missen.

“We zitten allemaal een beetje in dezelfde situatie en dat zal maken dat we min of meer evenwaardig aan de competitie beginnen”, aldus nog Wartique. “Ik heb dat vaker meegemaakt in mijn carrière dat ik het tegen rijders moest opnemen die veel meer reden of over heel wat meer ervaring beschikten. Ik heb me hier fysiek zeer goed op voorbereid tijdens de winter en ik denk dat ik in staat zal zijn om D2P, Francorchamps Motors Luxembourg en onze technische partner Formula Racing (AF Corse) in de schijnwerpers te plaatsen.”

Naast zijn deelname aan deze uitgestelde finale van de Ferrari Challenge Europe 2020 en de Ferrari Finali Mondiali, wil John Wartique nog racen met het steigerende paard in 2021. Goed nieuws van D2P zou binnenkort moeten volgen…

(Persbericht met dank aan Vincent Franssen en foto’s met dank aan Roberto Vida)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws