Van Loon Racing begint voorbereiding op Dakar in Saoedi-Arabië

Rondom Dammam, Dahran en Khobar vindt deze week de Sharqiya Baja plaats, een nieuw evenement op de FIA kalender. Het is voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay de aftrap in hun voorbereiding op de Dakar Rally in 2022. In de Toyota Hilux zullen zij mee willen doen voor een van de podiumplaatsen. Van Loon kan niet wachten om te beginnen.

“Ik kijk er erg naar uit om weer te gaan rijden”, vertelt Van Loon. “Het is anderhalve maand geleden dat we in Saoedi-Arabië reden voor de Dakar Rally. Nu gaan we terug voor onze eerste voorbereidende rally op de Dakar van volgend jaar. Eigenlijk wouden we vorige maand in Dubai starten, maar door persoonlijke redenen konden dat niet. We gaan rijden in een gebied dat we met de Dakar nog niet hebben bezocht, dat maakt het extra leuk.”

De rally begint op woensdag 3 maart met de keuringen en de ceremoniële start. Op donderdag vindt de Super Special plaats rond 15:00 uur (13:00 Belgische tijd). Daarna kiest de top tien de startposities voor de eerste echte stage op vrijdag. Om 8:45 (6:45 Belgische tijd) start daar de eerste auto en die wordt rond 13:00 (11:00 Belgische tijd) aan de finish verwacht. Op zaterdag vindt de tweede en tevens de laatste stage plaats. Die start om 9:45 (7:45 Belgische tijd) en zal rond 13:30 (11:30 Belgische tijd) finishen.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws