Een reactie van Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä is de jongste piloot ooit geworden die de leiding heeft over het FIA World Rally Championship nadat hij op een sterke tweede plaats eindigde tijdens de Arctic Rally Finland.

Kalle Rovanperä: “Ik ben erg blij met de tweede plaats. Het was best een moeilijk weekend, ik viel heel hard aan echter zaten we niet altijd in het optimale tempo. Tijdens de laatste proef heb ik alles gegeven en het was genoeg voor de tweede plaats en extra punten. Het is heel fijn om nu in deze positie te vertoeven en voor het eerst het kampioenschap te leiden. Het is een nieuwe ervaring voor mij om zo naar het volgende evenement te trekken. “

Jari-Matti Latvala: “Kalle heeft een zeer goede prestatie neergezet tijdens deze rally. Hij is erin geslaagd om op de laatste dag de tweede positie te behouden en ook de Power Stage te winnen en goede punten te scoren voor het team en voor hemzelf.”

Foto: Toyota Gazoo WRT Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws