Met de W12 wil Mercedes naar achtste F1-titel op rij

Eind deze maand begint het nieuwe Formule 1-seizoen in Bahrein met de eerste grand prix, maar er moeten eerst nog een aantal teams hun wagen voorstellen. Vandaag doet Mercedes dat. De Brit Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas zullen dit seizoen rijden met de W12. Of de Mercedes-AMG F1 W12 E, zoals die officieel heet. De W12 is eigenlijk een update van de W11, waarmee Hamilton en Bottas vorig seizoen raceten. De meeste aanpassingen volgen de reglementen zoals voorgeschreven door de FIA. Iets nieuw dat ook meteen opvalt, zijn de rode accenten van INEOS, die aandeelhouder is van het team.

Met de W12 wil Mercedes opnieuw wereldkampioen worden. Zo zouden ze hun record van meeste aantal wereldtitels na elkaar scherper zetten. Nu staat het record op zeven wereldtitels op rij. Als ze hun in hun opzet slagen, zou dat dus acht worden. Eerste achtervolger is Ferrari met zes opeenvolgende wereldtitels tussen 1999 en 2004. Mercedes is al de beste constructeur en levert de wereldkampioen af sinds 2014. Dat was het eerste seizoen met de turbo-hybride motoren.

Hamilton gaat dit seizoen voor een achtste wereldtitel. Zo zou hij alleen recordhouder worden en Michael Schumacher achter zich laten, maar ook Bottas mikt op de wereldtitel. Voor Bottas, die aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes begint, zou het de eerste zijn. Onze Belg Stoffel Vandoorne is nog altijd reserverijder voor het team.

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws