Teams maken debuut in DTM, vicekampioen naar Team Rosberg

Gisteren en vandaag zijn een aantal nieuwe teams bekendgemaakt voor het DTM-seizoen in 2021. ROWE Racing, die werd opgericht in 2011, zet een volgende stap door zijn debuut in het DTM te maken. Ze zullen in actie komen met een BMW M6 GT3. Ze zijn het tweede team dat met een BMW zal rijden. “We hadden al een tijdje het DTM op onze radar staan”, zegt Hans-Peter Naundorf, teamleider van ROWE Racing. “Voor mij persoonlijk is deze stap geweldig, want voor mij begon alles in het DTM. We blijven overigens nog actief in onze geliefde uithoudingsraces.” Wie de rijders zullen zijn, maakt het team later pas bekend.

Ook Haupt Racing Team (HTR) zet de stap naar het DTM. Mercedes-AMG Motorsport zal hen ondersteunen tijdens het seizoen. Hubert Haupt, oprichter van het team: “Ik ben heel enthousiast. Vooral ook door mijn verleden als DTM-rijder. En nu ga ik meedoen als eigenaar van een team. We haalden al enkele successen in de GT3 en zetten nu dus een volgende logische stap.” Ook bij HTR zijn de rijders nog niet bekend, maar het team laat wel al weten dat het om rijders van topklasse gaat.

Bij Team Rosberg zijn de rijders wel al bekend: de Zwitser Nico Müller en de Amerikaan Dev Gore. Müller is de vicekampioen in het DTM en keert terug naar het team waar het voor hem in 2014 allemaal begon. Dev Gore is de tweede Amerikaan ooit die deelneemt aan het DTM. De eerste was Joey Hand. “Ik vind dit een fantastische kans”, zegt Gore. “Ik wil zo goed mogelijk betrokken zijn bij het team en de auto leren begrijpen.” Team Rosberg blijft Audi trouw en zal met een Audi R8 LMS GT3 rijden.

Gisteren maakte DTM ook bekend dat Michelin de exclusieve bandenpartner van DTM wordt. Michelin wordt al decennia geassocieerd met de autosportwereld en is een van de grootste bandenproducenten ter wereld. “Die banden hebben een uitstekende kwaliteit”, zegt Gerhard Berger van DTM. “Elke rijder en elk team zullen bevestigen dat ze met Michelin in de beste omstandigheden ooit zullen hebben gereden.”

Het seizoen start op 18 juni op het circuit van Monza. In het weekend van 6 tot 8 augustus staat het circuit van Zolder op de kalender.

(Foto’s met dank aan DTM)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws