De A521 van Alpine met Fernando Alonso en Esteban Ocon

Deze middag toonde Mercedes al zijn bolide voor het nieuwe Formule 1-seizoen aan de wereld. Later op de dag was het de beurt aan Alpine F1 Team. Alpine is het vroegere Renault. Renault besliste vorig jaar om het team een nieuwe look te geven en door te gaan als Alpine.

Die verandering zie je meteen aan de wagen. De A521 is overwegend blauw, maar heeft ook wit en rood als kleuren. Terwijl de bolide van vorige jaar vooral nog zwart en geel was. Het team gebruikt nog altijd een Renaultmotor. Alpine is trouwens het enige team met een Renaultmotor. Het chassis is een verdere evolutie van het chassis van de R.S.20, de wagen van vorig jaar. Zoals bij de meeste teams heeft Alpine de meeste aanpassingen aan de wagen doorgevoerd volgens de reglementswijzigingen, maar ze zeggen zelf dat ze elk deel van de wagen, waarin ze meer vrijheid hebben, verder hebben doorontwikkeld en verbeterd.

Bij de rijders zijn er wijzigingen doorgevoerd. De Spanjaard Fernando Alonso, zoals in juli van vorig jaar al gemeld, komt terug uit pensioen. Hij keert terug naar de renstal waarmee hij twee keer wereldkampioen werd. Dat was in 2005 en 2006. Een paar weken geleden werd hij nog aangereden met zijn fiets in Zwitserland, maar hij zou op tijd fit geraken voor het testweekend in Bahrein over twee weken. Dat laat Alpine weten. De ploegmaat van Alonso is de Fransman Esteban Ocon, die aan zijn tweede seizoen bij Alpine begint. Hij eindigde vorig seizoen goed met een eerste podium in de tweede race in Bahrein. De Rus Daniil Kvyat wordt de reserverijder.

Vorig seizoen eindigde het team als vijfde constructeur. Ze verloren in de strijd om de derde plaats van McLaren. Ook Racing Point was net beter dan hen. Met de A521 wil Alpine beter doen.

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws