De openingsrace van de VW Fun Cup 2021 achter gesloten deuren

Na zes lange maanden zonder competitie maken de deelnemende teams aan de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 zich klaar om eindelijk weer de geur van rubber en asfalt op te snuiven. De eerste meeting, in het kader van de Test & Discovery Day op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, vindt plaats op 21 maart, maar uiteraard wel achter gesloten deuren. Op zaterdag 20 maart staat er een trainingsdag op het programma waar de VW Fun Cup kan ontdekt worden.

“Op twee weken van de Test & Discovery Day in Mettet, de openingsmanche van het nieuwe jaar, worden de laatste voorbereidingen getroffen, zowel bij Kronos Events als bij de teams”, laat Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events, optekenen. “Onze organisatie heeft er de afgelopen weken en maanden alles aan gedaan zodat het kampioenschap dit jaar kan georganiseerd worden. We hebben eindelijk groen licht gekregen voor de opener in Mettet en het ziet er bijzonder goed uit. Ook al heeft het recente verleden ons geleerd dat de plotse en wispelturige evolutie van de pandemie voor lastminutewijzigingen kunnen zorgen. We tellen meer dan ooit af naar de aftrap van het nieuwe seizoen!”

Na een ongewoon seizoen dat niemand snel zal vergeten, werd de meer dan logische beslissing genomen om geen kampioenen te kronen. Het Super Season zal winnaars aanduiden op basis van de tien afspraken van 2020 en 2021, maar tegelijkertijd zal het komende seizoen naar goede gewoonte afgesloten worden met nieuwe kampioenen in de verschillende categorieën (Cup, Fun, Pure, Biplaces, Evo2 en Evo1).

Het format voor de eerste race van het nieuwe jaar is bijzonder. Na een kwalificatiesessie van zestig minuten op zondagochtend wordt er in de namiddag tweemaal twee uur geracet op het circuit tussen Samber en Maas. Sprinten geblazen dus, voor er tijdens de komende manches teruggegrepen wordt naar het vertrouwde enduranceracen.

Zondag wordt er dus uitsluitend aan competitie gedacht, maar op zaterdag nodigt Kronos Events u uit om met een eenvoudig Arrive & Drive-systeem, al dan niet voor het eerst, het stuur te nemen van de erg amusante VW Fun Cup op een van de meest toegankelijke circuits op de kalender. Een licentie hoeft niet en er zijn verschillende formules mogelijk. Het volstaat om contact op te nemen met de organisatie (races@kronosevents.be) en u bent vertrokken. Hoog tijd dus om uw droom waar te maken of om een nieuwe passie te ontdekken!

(Persbericht en foto’s met dank aan Kronos Events)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws