Porsche zet zijn elektrische campagne voort met een nieuwe variant van de Taycan

Porsche heeft de Taycan Cross Turismo aan het publiek voorgesteld met een virtuele wereldpremière. De sportwagenfabrikant breidt het productgamma van zijn eerste volledig elektrische sportwagenreeks uit met de toevoeging van deze veelzijdige offroad versie. Het zet zo zijn systematisch streven naar duurzame mobiliteit voort. Net als de Taycan sportberline, beschikt de Taycan Cross Turismo over een innovatieve elektrische aandrijving met 800-volt architectuur. Het nieuwe hightech onderstel met vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering zorgt ook offroad voor een compromisloze dynamiek. Zesendertig millimeter meer hoofdruimte voor de passagiers achterin en meer dan 1.200 liter laadcapaciteit, geladen via de grote achterklep achteraan, maken van de Cross Turismo een echte allrounder.

“In 2019 gaven we een belangrijk signaal met het debuut van onze eerste volledig elektrische sportwagen”, zei Oliver Blume, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG, bij de wereldpremière van de nieuwe, nog veelzijdigere variant. “Wij zien onszelf als pioniers op het gebied van duurzame mobiliteit. Tegen 2025 zal de helft van alle nieuwe voertuigen die wij zullen leveren een geëlektrificeerde aandrijving hebben. Dat is ofwel volledig elektrisch ofwel plug-inhybride. In 2020 had een op de drie van alle voertuigen die we in Europa hebben afgeleverd een elektrische aandrijving. De toekomst is aan elektrische mobiliteit. Met de Taycan Cross Turismo zetten we opnieuw een grote stap in die richting.”

Vier varianten van de Taycan Cross Turismo zijn onmiddellijk beschikbaar bij de lancering. De Performance Battery Plus, met een totale capaciteit van 93,4 kWh, is altijd standaard gemonteerd. De modellenreeks omvat: de Taycan 4 Cross Turismo, de Taycan 4S Cross Turismo, de Taycan Turbo Cross Turismo en de Taycan Turbo S Cross Turismo.

Het hightech onderstel met vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering is standaard op alle vier de modellen. Het optionele Offroad Design Package verhoogt de bodemvrijheid met 30 mm. Dat betekent dat met de Cross Turismo ook op veeleisend offroad terrein kan worden gereden. De standaard Gravel Mode verbetert de geschiktheid van het nieuwe model voor het rijden op ruwe wegen.

Qua uiterlijk sluit de Taycan Cross Turismo nauw aan bij de Mission E Cross Turismo conceptstudie die op het Autosalon van Genève in 2018 werd gepresenteerd. Zijn silhouet wordt bepaald door de naar achteren toe aflopende, sportieve daklijn – door de Porsche-ontwerpers een flyline genoemd. De offroad designelementen omvatten wielkastranden, unieke lagere voor- en achterschorten en zijdrempels. Als onderdeel van het offroad designpakket heeft de Cross Turismo speciale elementen op de hoeken van de voor- en achterbumpers en aan de uiteinden van de drempels. Die zorgen voor een opvallende buitenkant en bieden ook bescherming tegen steenslag.

Speciaal voor de Taycan Cross Turismo heeft Porsche een achterdrager voor maximaal drie fietsen ontwikkeld die de norm zet op het gebied van omvang en bediening. Die kan universeel worden gebruikt voor verschillende soorten fietsen. Een van de nieuwigheden is dat de achterklep kan worden geopend, zelfs wanneer de achterdrager geladen is. Porsche stelt tegelijkertijd twee hoogwaardige e-bikes voor – de eBike Sport en de eBike Cross. Met hun tijdloze design en hun krachtige en duurzame aandrijftechnologie zijn ze perfect afgestemd op de Taycan Cross Turismo.

De Taycan Cross Turismo komt in de zomer op de markt. De prijzen in België beginnen bij 96.870,18 euro (inclusief 21% BTW en landspecifieke uitrusting).

(Persbericht en foto’s met dank aan Porsche press)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws