24 uur van Le Mans uitgesteld naar augustus

De 89ste 24 uur van Le Mans zou oorspronkelijk plaatsvinden op 12-13 juni. De Automobile Club de l’Ouest heeft het evenement nu verschoven naar 21-22 augustus. De Automobile Club de l’Ouest (ACO en organisator van de wedstrijd) heeft die beslissing in overleg met het World Endurance Championship (FIA WEC) en de FIA genomen. Zo kunnen toeschouwers de race bijwonen. Daarbij moeten ze de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen strikt volgen.

De ACO heeft die beslissing vroeg in het seizoen genomen om deelnemers, partners en toeschouwers zoveel mogelijk zichtbaarheid te geven en om de huidige FIA WEC-kalender te behouden. De data van de andere races en evenementen die op het Circuit van Le Mans worden gehouden, blijven vooralsnog ongewijzigd. De ACO werkt nauw samen met de organisatoren van de verschillende evenementen die door deze wijziging zouden kunnen worden getroffen.

Tijdens de race van dit jaar zullen de nieuwe Hypercars hun debuut maken op het circuit. De ACO wil dan ook absoluut dat de fans aanwezig zijn.

Informatie over tickets en volledige details over de raceformule zullen eind april worden vrijgegeven.

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l’Ouest: “Hoewel het een moeilijke beslissing was, is het de juiste. De 24 uur van Le Mans voor het tweede opeenvolgende jaar achter gesloten deuren houden, zou ondenkbaar zijn. We doen er dan ook alles aan om dat te vermijden en om de deelnemers een duidelijk beeld te geven van het hele seizoen. We werken er hard aan om een veilig evenement neer te zetten. Daarbij gelden alle nodige voorzorgsmaatregelen op het gebied van gezondheid. De race van dit jaar belooft weer een thriller te worden als de nieuwe Hypercar-klasse zijn debuut maakt.”

In navolging van het uitstel van de 24 uur van Le Mans heeft de ACO beslist om de 4 uur van Le Castellet eerder te houden. De 4 uur van Le Castellet maakt deel uit van de European Le Mans Series (ELMS). De oorspronkelijke datum (27-29 augustus) zou een week na de 24 uur van Le Mans zijn. Daarom zal de 4 uur van Le Castellet begin juni doorgaan (4-6 juni). “Zo hebben de ELMS-teams die ook in Le Mans meedoen een extra voorbereidingsrace”, zegt Frédéric Lequien, CEO van het Le Mans Endurance Management.

(Foto met dank aan United Autosports (Wikipedia))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws