De VF-21 van Haas voor debutanten Schumacher en Mazepin

Doorgaans een bescheiden voorstelling van Haas voor hun nieuwe Formule 1-bolide. Geen grote show of een spectaculair filmpje om mee uit te pakken. Gewoonlijk tonen ze de nieuwe wagen met enkele foto’s.

Haas stelt de VF-21 voor. De wagen van het Amerikaanse team doet meteen aan Rusland denken. Dat komt in de eerste plaats al door sponsor Uralkali, maar dat komt ook door de kleuren. De wagen is overwegend wit met rode en blauwe strepen. Voor de rest zit er nog altijd een Ferrarimotor in en de wagen is een verdere evolutie van de VF-20, de bolide van vorig seizoen. Al is die evolutie beperkt, want Haas heeft beslist om vooral op de wagen voor het seizoen in 2022 te focussen. In 2022 zijn er namelijk grote reglementswijzigingen.

Haas eindigde vorig seizoen als negende constructeur en door hun keuze om vooral op 2022 te focussen, zal 2021 net zoals 2020 een moeilijk seizoen worden voor het team en de rijders. Die rijders zijn twee debutanten en zijn dus niet meer de ervaren Kevin Magnussen en de ervaren Romain Grosjaen.

De Duitser Mick Schumacher is de Formule 2-kampioen van vorig seizoen en de zoon van Michael Schumacher. Ook de Rus Nikita Mazepin komt over van de Formule 2. Mazepins vader Dmitry brengt veel financiële steun, wat past in het plan voor 2022. “We willen Schumacher en Mazepin vooral ervaring laten opdoen”, zegt Günther Steiner, teambaas bij Haas. “Op technisch vlak kijken we vooral dan naar de toekomst.”

(Foto’s met dank aan FIA Formule 1)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws