Groter deelnemersveld voor de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS in 2021

Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche zullen strijden om de wereldtitel. BMW en Porsche maken hun debuut. De verschillende merken strijden voor de wereldtitel door zo goed mogelijke resultaten te rijden in de continentale series. Die zijn in Amerika, Azië, Australië en Europa. Australië is nieuw. Daardoor zijn er dit seizoen 29 evenementen. Elk evenement zal gratis te bekijken zijn. En dat zonder regionale beperkingen.

De GT3-machines van de zes merken, die een beroep doen op hun lokale vertegenwoordigers, zullen van wiel tot wiel racen op een groot aantal circuits van wereldklasse. Dat zijn onder meer Spa-Francorchamps, Indianapolis, Bathurst en Sepang.

De te kloppen ploeg zal Mercedes-AMG zijn. Ze werden twee seizoenen op rij Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-kampioen dankzij zijn klantenselecties. In elke continentale serie krijgt de best finishende GT3-auto per fabrikant punten. Dat varieert van 25 bij sprintraces tot 100 bij de Total Hours of Spa. De punten worden vermenigvuldigd met het aantal wagens in elke klasse om het eindtotaal te bekomen.

Deelnemers hoeven niet op alle vier de continenten vertegenwoordigd te zijn, maar als ze dat wel doen, vergroten ze hun kansen om de hoofdprijs te winnen. Terwijl de Fanatec GT World Challenge Powered by AWS titel wordt toegekend aan de winnende constructeur, worden de teams en rijders die bijdragen aan dat succes ook gevierd als onderdeel van een wereldwijde inspanning.

Het seizoen begint op Amerikaanse bodem dit weekend (6-7 maart). Dan gaat de Fanatec GT World Challenge America Powered by AWS van start op Sonoma Raceway in Californië. De Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS gaat van start in Monza (16-18 april). Het seizoen eindigt uiteindelijk in Australië in Bathurst (26-28 november).

(Persbericht met dank aan SRO Motorsports Media en foto’s met dank aan GT World Challenge Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws